Fabio Kvaljarela konačno može mirno da živi!

0

Italijanski fudbaler Fabio Kvaljarela prošao je kroz pravu agoniju u posljednjih desetak godina.

Kvaljarela je rođen u blizini Napulja i od malih nogu bio je navijač Napolija. Njegov san je uvijek bio da nosi dres ovog kluba što mu se ostvarilo na ljeto 2009. godine kada je potpisao za ponos Juga Italije.

Ipak, na veliki šok samo godinu dana kasnije prešao je u redove ljutog rivala Juventusa. Za navijače Napolija to je bila najveća moguća izdaja koju je Kvaljarela mogao da napravi i preko noći je postao najomraženija osoba u Napulju.

Kvaljarela je svakodnevno imao razne prijetnje od navijača Napolija koji jednostavno nisu znali što se događa. Javnost nije znala zbog čega je Kvaljarela otišao u Juventus jer je sve to čuvao u sebi što je sigurno za njega bio pakao.

Naime, on je tada svakodnevno dobijao prijetnje smrću za sebe i svoju porodicu, od tada nepoznate osobe koja ga je jednostavno naćerala da ode iz Napulja ili će u suprotnom ubiti njegovu porodicu.

Kada je sve konačno završeno Kvaljarela je prije tri godine javno pred kamerama zaplakao i rekao šta se sve događalo i zašto je otišao iz Napolija.

Ovo je bio šok za sve, a posebno navijače u Napulju. Već u narednom meču protiv Napolija imao je nevjerovatno emotivan doček u Napulju gdje su navijači tražili oprost za sve što su mu uradili nakon odlaska u Juventus.

Da stvar bude gora otkriveno je da je Kvaljareli sve to vrijeme prijetio policijski inspektor Rafaele Pikolo koji je ironično bio zadužen za taj slučaj. Na kraju su uspjeli da otkriju da Pikolo stoji iza svega, te je Kvaljarela odmah podnio tužbu.

Sud u Napulju u petak je konačno donio presudu i osudio Pikola na 4,5 godina zatvora nakon čega će Kvaljarela konačno moći da normalno živi.