FENOMENALAN GEST: Kristijano Ronaldo ponovo zadivio planetu!

0

Fudbaleri Juventusa su po osmi uzastopni put osvojili Skudeto a veliki udio u tome imao je i Kristijano Ronaldo koji je prošlog ljeta stigao iz Reala u transferu vrijednom oko 117 miliona eura.

Međutim, ovog puta je Ronaldo pokazao da se radi i o zaista pravoj ljudini pošto je uplatio ogromnu sumu novca za đecu Palestine!

Naime, Portugalac je, prema pisanju brojnih medija, uplatio 1,5 miliona eura za siročad u Pojasu Gaze đe su najugroženiji mladi naraštaji koji odrastaju u izuzetno teškim uslovima.

Usljed blokada i teškoća u dostavljanju hrane i osnovnih životnih namirnica ka Palestini, nestašica istih je svakodnevni problem, a pomoć kakvu je uputio Ronaldo doprinijeće da se, makar malo, ublaži težak položaj najugroženije populacije u Palestini.

Nije ovo ni prvi, a vjerujemo neće biti ni posljednji put da portugalski reprezentativac iz „svog džepa“ pomaže đeci Palestine đe je dosad već slao različitu pomoć.

Podsjetimo da je 2012. godine Ronaldo svoju dragocjenu „Zlatnu kopačku“ prodao na aukciji, a sredstva od prodaje (1.5 miliona eura) preusmjerio za izgradnju i renoviranje palestinskih škola.

Nemamo što da dodamo, osim, SVAKA ČAST MAJSTORE!