FENOMENALAN TRENER: Juventus odabrao Alegrijevog nasljednika!

0

Masimilijanu Alegriju je ovosezonski ,,skudeto“ peti sa Juventusom, a prema svemu sudeći i posljednji, jer će prema pisanju brojnih italijanskih medija, Alegri napustiti klupu ,,Bjankonera“.

Alegri će vjerovatno put Pariza, gdje će na klupi PSŽ-a zamijeniti njemačkog stručnjaka Tomasa Tuhela, koji je imao sezonu za zaborav na klupi francuskog prvaka.

Prema tvrdnjama pouzdanog italijanskog novinara Đanluke di Marcija, najveća želja generalnog direktora Juventusa Fabija Paratićija za preuzimanje klupe ,,Bjankonera“ je sadašnji trener Totenhema Maurisio Poketino.

Argentinac je jasno dao do znanja da će na ljeto otići iz Tottenhama ako se bude očekivalo da nastavi s uspjesima s istom ekipom koju trenutno ima na raspolaganju.

– Nisam otvoren za pokretanje novog poglavlja bez plana, bez jasne ideje i bez transparentnosti da navijačima kažem šta dalje, koji je naš cilj – rekao je Poketino.

S obzirom na to da Poketino ima još četiri godine ugovora sa londonskim klubom, a teško je za očekivati da će predsejednik Danijel Levi prihvatiti ponude drugih klubova za njega, Argentinac će morati dati otkaz.

– Naravno da volim da radim i da volim Totenhem, ali nakon pet godina mislim da je naš trud bio ogroman. Problem je što moramo znati šta želimo postići ili za šta ćemo se boriti – zaključio je Poketino.