Filip Stojković: Crnu Goru sam izabrao zbog karijere, Savićević me uvijek podržavao

0

Filip Stojković, bivši igrač Crvene zvezde sada bečkog Rapida, u vrlo zanimljivom intervjuu za portal Sporx je govorio o raznim temama, od dolaska u Beč, vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi do njegovog nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

Prvo pitanje novinara je bilo da kada je dolazio u Beč u medijima je imao etiketu „lošeg momka“.

– Srpski mediji su preterivali, mnogo tih stvari nije istinita. Ja sam porodičan čovjek. Kada sam to ovdje čuo, bilo mi je samo motiv više da se dokažem.

Upitan je Stojković da prokomentariše i čuveno slavlje na tenku posle prolaska u Ligu šampiona.

– Nisam bio jedini na tenku. Svi igrači i treneri su bili tu. To je bila ideja navijača, i mi nismo željeli da se tome suprotstavljamo. Uživali smo dok smo slavili i bila nam je čast.

Na pitanje kako je završio u Rapidu, Stojković je rekao da je bilo vrijeme da napusti Zvezdu poslije dvije godine.

– Sportski direktor Zoran Barišić je tražio pojačanje na poziciji desnog beka. Pokazao je interesovanje za mene. Takođe, meni je jako bila potrebna promjena sredine. Igrao sam u Crvenoj zvezdi više od dve godine. Proslavio sam brojne uspjehe, radovao se ulasku u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Odlučio sam se za novi izazov.

Početak nije bio dobar.

– Da, došao sam poprilično nespreman. Trener mi je rekao da moram da budem strpljiv, i poslušao sam ga.

Novinar je napomenuo da su u Rapidu igrali mnogi igrači sa ovih prostora, a među njima i Dejan Savićević za kojeg je Stojković istakao da mu je bio idol. Potom je prokomentarisao svoje nastupe za Crnu Goru i čuvenu utakmicu sa Kosovom koju su on i još nekoliko igrača odbili da igraju.

– Jako sam srećan što nisam igrao tu utakmicu. Ponosan sam na tu odluku. Ponovo bih isto uradio. Crna Gora mi je mnogo dala. Mnogo lijepih uspomena imam na tu zemlju i reprezentaciju. Ne žalim što sam igrao za tu državu. Međutim, žao mi je što nisam bio strpljiviji i čekao poziv srpske federacije. Za Savićevića imam samo riječi hvale. Odlično se slažemo. Naravno, uoči meča sa tzv.  Kosovom smo imali intenzivnu raspravu. Međutim, podržao me je u svakoj odluci, pa i u toj. Znao je da moram da se vratim u klub.

Potom je upitan da prokomentariše izjave Aleksandra Kolarova koji ga je kritikovao što je prihvatio poziv Crne Gore.

– Moja odluka je bila vezana za moju karijeru. Nisam birao ni glavom, ni srcem, jer da jeste izabrao bih Srbiju. Dosta ljudi je bilo upleteno u sve to, ali to je sada gotova priča.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here