Fizioterapeuti uz FK „Dinamo“

0

Fudbalski klub „Dinamo“ Podgorica organizovao je juče u balonu iza Gimnazije „Slobodan Škerović“ za svoje članove i njihove roditelje edukativni susret sa predstavnicima Komore fizioterapeuta Crne Gore, tokom kojeg je predsjednik Komore, Krsto Kovačević, mališanima uručio donaciju – trenerke za rad u zimskim uslovima. 

Kovačević je istakao da institucija na čijem je čelu pozdravlja sve aktivnosti koje su usmjerene na zdravlje i psiho-fizički razvoj djece, ističući da je sport pravi put da mališani razviju tjelesne predispozicije i ujedno steknu samopouzdanje za predstojeće životne izazove.

On je pohvalio inicijativu Fudbalskog kluba „Dinamo“, kao jedan od lijepih primjera doprinosa zdravim stilovima života, i izrazio očekivanje da će saradnja biti nastavljena u najboljem interesu djece. 

Licencirani fizioterapeut, Nemanja Peković, održao je pred djecom i roditeljima kratko predavanje o značaju zdravih navika, dajući ujedno više predloga za pravilne vježbe. 

Osnivač i trener u FK „Dinamo“ Goran Škatarić kazao je da je klub za svega tri mjeseca rada, uprkos koronavirusu, okupio 12 dječaka, među kojima ima veoma talentovanih malih fudbalera.

-Naša glavna poruka je da telefoni i kompjuteri ne smiju da pobijede loptu. Posebno smo fokusirani na vježbe koordinacije i unapređenja motorike, uz istovremeno savladavanje fudbalskih vještina. Djeca napreduju praktično iz treninga u trening i namjeravamo da već naredne godine počnemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica i učešćem u fudbalskoj ligi za najmlađe – istakao je on.

Škatarić se zahvalio Komori fizioterapeuta Crne Gore na donaciji, ističući da će klub i u narednoj godini nastaviti sa promocijom zdravih stilova života. 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here