FK Berane zatražio odlaganje utakmice sa Otrantom!

0

Fudbalski klub Berane zatražio je odlaganje utakmice sa Otrant -Olimpikom iz Ulcinja, koja, prema rasporedu, treba da se odigra u nedjelju, 19. avgusta, u okviru drugog kola Druge lige Crne Gore.

arhiva

Berane je zvaničan zahtjev za odlaganje utakmice uputilo juče Fudbalskom savezu Crne Gore (FSCG) i danas bi trebalo da bude poznato da li će FSCG izaći u susret tom zahtjevu, saznaje Espona.

Prema saznanjima Espone, FK Berane je zatražilo odlaganje utakmice jer Klub ne može da dobije saglasnost Opštine Berane, odnosno Sportskog centra da organizuje pomenutu utakmicu na rekonstruisanom Gradskom stadionu.

Prema saznanjima Espone, nikome u FK Berane nijesu jasni razlozi zbog čega Klub ne može da organizuje utakmicu na Gradskom stadionu, jer su od strane FSCG obaviješteni da je stadion dobio upotrebnu dozvolu i da sa te strane nema nikakvog problema za odigravanje te i svih ostalih utakmica.

Da li je ovaj problem samo izolovani incident i nemarnost aktuelne lokalne uprave ili se u pozadini krije nešto mnogo veće i značajnije, pokazaće naredni dani.

Naime, ne treba zaboraviti da su se u posljednjih 15-tak dana čelnici lokalne uprave: Goran Folić – sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO i Dragoslav Šćekić – predsjednik Opštine, oglašavali u medijima porukama koje nijesu ni malo ohrabrujuće za dalji uspješan rad, pa čak i postojanje kluba koji je najstarija, ne samo sportska, već i uopšte, instituacija u Beranama.

Tako je Folić u zvaničnim saopštenjima i prepiskama sa Vojislavom Došljakom – predsjednikom Sjeverne fudbalske regije, potpredsjednikom FSCG i do preuzimanja kluba od strane Opštine jednim od njegovih osnivača, tvrdio „da je Klub privatni“ i da Opština nema nikakve obaveze prema njemu, da bi Šćekić izjavom da će Klub, vjerovatno, „biti ugašen, a formiran novi“, potpuno potro izjavu sekretara kojeg je imenovao na tu funkciju.

Jer, postavlja se pitanje: Kako Opština može da ugasi nešto, ako nije njegov osnivač? – kako to tvrdi Folić.

No, ako ovom prilikom ostavimo po strani nelogičnosti u izjavama čelnika lokalne uprave, kojima demantuju jedni druge, sa obje adrese, između redova, poruka je poslata svima u FK Berane, ali i kompletnoj sportskoj javnosti – klubu starom više od 98 godina sprema se tužna sudbina.

Ono što je, za sada, najvažnije i čemu se treba nadati, mada je ružno što se organizacioni problemi pojavljuju već na startu Prvenstva, jeste da FSCG danas odobri zahtjev kluba i tako se „kupi“ par dana vremena za prevazilaženje problema.

Podsjetimo, fudbaleri Berana su na startu Prvenstva, kao gosti, savladali Igalo sa 2:1. Na tu utakmicu, ali i utakmicu u Nikšiću, gdje su gostovali omladinci, nastupajući u okviru Omladinske lige Crne Gore, obje selekcije su otputovale zahvaljujući pozajmicama od prijatelja Kluba, jer od strane Opštine nijesu dobili zatraženi novac za putne troškove.

izvor: espona.me