FK BUDVA: Kome smeta naš klub?

0

FK Budva obratio se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno.

Saopstenje FK Budve

– Dužni smo da našim članovima i ljudima koji prate naš klub, saopštimo “odluku” disciplinske komsije udruženja klubova Jug” kojom se našem klubu oduzima 1 bod zbog utakmice koja se igrala dana 19.11.2022 godine. (Čudno prije 4 mjeseca)

Na toj utakmici đe su našoj ekipi poništena 2 regularna gola,  dosuđenih „milion“ kontra faulova kao i žutih kartona, đe su naši igrači od muke čupali dresove, grizli sami sebe za ruke, čupali kosu sa glave, a najtužnije od svega na utakmici  su naši igrači provocirani raznim riječima od sudije i na kraj scenario da je udaren za prekid utakmice koji je očigledno smišljen i prije samoga početka da bi se naštetilo FK Budva.

Prihvatili smo ovu gore nepravdu đe smo već spriječeni da uzmemo 3 boda, čak nam nije omogućeno da završimo utakmicu, ali ne možemo da prihvatino da poslije puna 4 mjeseca, poslije odigrana dva kola, poslije završenoga prelaznoga roka “disciplinska komisija udruženja Jug” donese odluku da se našem klubu oduzima 1 bod.

Pritom moramo da navedemo da nijesmo dobili ni jedno moguće slovo ili izvještaj sa gore navedene utakmice, na osnovu čega i kako su donijeli zaključak da je naš klub kriv za pomenuti događaj, ali očigledno na priče rekla kazala ili naša riječ je jača od vaše ili kako već može sve.

Kome smeta FK Budva?

-Klub koji je krenuo od temelja (čitaj od najmlađih selekcija) da gradi svoju kuću.
-Klub koji  trenutno u klubu ima preko 13-14 reprezetativaca (sa omladincima koji nastupaju pod OFK Petrovac)
-Klub kome se trenutno 4 dječaka nalaze sa nacionalnim timom U16 u Rumuniji.
-Klub čiji omladinci nastupaju u najkvalitenijoj grupi A i nalaze se na prvom mjestu. (Po rječima mnogih igraju najljepši fudbal)
-Klub čija pionirska selekcija igrala završnicu u sezoni 2021/22 godina.
-Klub koji ne naplaćuje članarinu svojim članovima
-Klub koji redovno vodi djecu na razne turnire.
-Klub koji je prosle godine pružio ruku FK Otrantu da nazovemo u “finalu” i svom protivniku javno čestitao na osvojenom prvom mjestu u međusobom duelu.

Pa se pitamo da li mi predstavljamo udruženje klubova Jug ili neko drugo udruženje, pa imamo ovakav kriterijum poslednjih 3-4 godine

Pitamo se da li treba vise da cutimo?

Pitamo se ko su ljudi koji donose odluke u udruženju klubova Jug?

Pitamo se da li je pravno da se donese ovakva odluka nakon čak 4 mjeseca?

Pitamo se da li je u redu da se donese ova odluka kada je završen prelazni rok i kada je naš klub uložio već izvjesni novac, možda bi se odlučili na neke druge poteze?

Pitamo se zašto na još nekim utakmica koje su prekinute zbog “pokušaja” kako stoji u ovoj odluci nisu donešene iste sankcije. Koji je kriterijum??? Da li bi trebao da važi isti kriterijum za sve ekipe?

Za kraj se pitamo da li su ovo te promjene koje je donijelo novo rukovodstvo udruženja klubova Jug?

Isto tako za kraj moramo da naglasimo da ovo saopštenje nema nikakve veze sa FK Lovćenom koji je naš protivnik na terenu, čak smatramo da je to klub sa velikom tradicijom i sigurno da će se vratiti na mjesto koje mu pripada.
Isto tako  nam je zadovoljstvo što ćemo sa njima igrati utakmicu za vikend i nadamo se da će biti minimum drugoligaškog kvaliteta. 

Isto tako veoma nam je žao što ovo saopštenje moramo da iznesemo pred derbi sa ekiopm Lovćena, ali smo primorani na to donesenom konačnom odlukom na štetnu našeg kluba.

Našem klubu  nija jasna poruka koja nam se šalje oduzimanjem ovoga boda i kome SMETA FK Budva posljednje 3-4 godine, ako uzmemo u obzir šta mi sve dajemo udruženju klubova Jug.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here