FK Cetinje: Savez pokazao da ne može da se nosi sa vremenom u kojem se nalazi

1

Za tešku situaciju u kojoj se trenutno nalazi Fudbalski klub Cetinje optužio je Fudbalski savez zbog ignorisanja njihovih zahtjeva.

Tim povodom iz cetinjskog kluba oglasili su se danas saopštenjem koje potpisuje direktor kluba Jovan Marković.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Ovim putem želimo da se obratimo crnogorskoj javnosti, a posebno ljubiteljima sporta o situaciji u kojoj se nalazi naš klub. Kao što je dijelu javnosti poznato, stadion koji se nalazi na Cetinju za čiju je rekonstrukciju zadužen FSCG kasni sa završecima radova oko godinu dana. Trenutna situacija je takva da je i pomoćni teren, kao podsjetnik na slavne nezavršene projekte Saveza, takođe pod rekonstrukcijom. Napomenućemo da mi, kao jedini lokalni fudbalski kolektiv sa statusom u drugoj ligi, nijesmo ništa bili pitani niti obaviješteni do svečane premijere otvaranja radova u nekoj od sportskih emisija. Podsjećanja radi, na Cetinju postoje samo ta dva terena koja zadovoljavaju zvanične propozicije propisane pravilnikom Saveza za odigravanje utakmica. S obzirom na to da Savez predstavlja rekonstrukciju kao svoj projekat smatrali smo da će i za kašnjenje izgradnje oko godinu dana, nepažljivo planiranje i česte puste scene mjesta gdje rekonstrukcija treba da se desi, takođe preuzeti odgovornost.”

“Povodom situacije u kojoj se nalazimo smo se više puta u proteklom periodu obratili zaposlenima u Savezu, međutim odogovor nijesmo dobili. Mejlovi su se ticali traženja logističke i organizacione pomoći u vidu ustupanja terena Kampa Fudbalskog saveza. Javna je tajna kolika količina diskriminacije i revanšizma postoji u FSCG o čemu govore i posljednje izjave ljudi iz fudbala na tu temu. Pa je tako recimo omladincima Budućnosti dozvoljeno da na Kampu Saveza odigraju prvenstvenu utakmicu i pored činjenice da imaju svoj Kamp. Nakon toga smo opet poslali zahtjeve i dobili odgovor od jednog zaposlenog lica da “Savez ne može udovoljiti zahtjevima jer su tereni Kampa FSCG u pripremnoj fazi za obaveze reprezentacije i da su posuti đubrivom””.

“Fudbalski savez Crne Gore ima obavezu i odgovornost prema svim klubovima kao krovna institucija fudbala u našoj državi. Oni su ti koji treba da brinu o fudbalu u Crnoj Gori, pruže pomoć, posebno ako su oni odgovorni za problem koji klub ima, treba da savjetuju i analiziraju učinjeno. Sezona je u začetku, a FSCG ništa bliži završetku radova ili mi njihovom odgovoru na naš upit o razrješenju problema povodom odigravanja utakmica. Svojim djelovanjem Savez je pokazao da očigledno ne može da se nosi s vremenom u kom se nalazi po pitanju ažurnosti, tehnologije, planiranja, a posebno po pitanju jednakosti i obezbjeđivanja sportske infrastrukture. Kao krovna fudbalska organizacija bavili su se svim prije nego onim što im je u imenu – fudbalom. S obzirom na to da smo ostali bez odgovora i pomoći od institucije kojoj glavna briga treba da budu sportski kolektivi i jačanje sportskog duha i vrijednosti, a ne pružanje pomoći na osnovu ličnih simpatija, odlučili smo da se obratimo javnosti, a i Savezu ovim putem i da se nadamo da možda dobijemo odgovor”, zaključeno je u saopštenju.

1 Komentar

  1. Thanks for another essential posting. Where else could everyone get that kind of information in their normal complete way of crafting? I have a demonstration incoming week, and I am searching for such information. Have you considered promoting your blog? add it to SEO Directory right now 🙂 http://www.links.m106.com

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here