FK Mladost: Dvoumimo se da li da igramo u narednom kolu

0

Fudbalski klub Mladost iz Lučana dvoumi se da li će nastupiti u narednom kolu 1. Super lige Srbije .

vijest123

U nedelju 16.oktobra sa početkom u 17 časova u Lučanima treba da se odigra utakmica 12.kola Super lige Srbije između FK Mladost – Lučani i FK Vojvodina – Novi Sad.

Smatramo da je delegiranje sudija za ovu utakmicu od strane predsjednika Sudijske komisije za delegiranje sudija, slučaj bez presedana u srpskom fudbalu. Naime, dvojica od trojice delegiranih sudija su iz Novog Sada(Šutulović i Živin), a poznato je da je FK Vojvodina iz Novog Sada. Ovo, u najmanju ruku djeluje iritantno za naš klub, na naše igrače, stručni štab, kao i na sudije, ukoliko se ovo delegiranje ne promijeni. Svaka greška od strane arbitara na toj utakmici, mogla bi se smatrati namernom i samim tim dovodi regularnost meča u pitanje, što povećava nepotreban pritisak na sve aktere utakmice, kako igrače jednog i drugog kluba, tako i na sudije.

Rukovodeći ljudi kluba iz Lučana su nezvanično saznali da predsednik Komisije za delegiranje sudija, nije ni sazivao komisiju pred ovo kolo, već je delegiranje sudija obavio sam bez konsultacija sa kolegama iz gore pomenute komisije. Fudbalska javnost iz Lučana smatra da je ovakav postupak nezabelježen u srpskom fudbalu i da je ovakav način rada pristrasan i neregularan.

Zbog svega navedenog, duboko se dvoumimo da li uopšte da odigramo narednu utakmicu, a odluku o tome ćemo doneti u narednim danima, jer će naš Upravni odbor po ovom pitanju zasijedati i tokom sjutrašnjeg dana, stoji u saopštenju FK Mladost Lučani.