FK Rudar: Podržavamo aktivnosti FSCG oko sprečavanja neregularnosti, ali šta je sa utakmicom na DG Areni

0

Disciplinska komisija FSCG je Zetu i Budvu vratila u Treću ligu, a ta odluka naišla je na negodovanje većine fudbalskih radnika i klubova u Crnoj Gori.

Saopštenjem za javnost oglasio su Rudar, a Pljevljaci u svom obraćanju javnosti pitaju FSCG šta je sa utakmicom između OFK Mladost Lob.bet – Dečić AdmiralBet.

Fudbalski klub Rudar pozdravlja sve aktivnosti Fudbalskog saveza Crne Gore koje imaju za cilj da se spriječe neregularnosti i konačno se stane na put namještanju utakmica u Crnoj Gori. Međutim, nakon kažnjavanja FK Zeta i FK Budva stekli smo utisak da se to radi selektivno i planski kako bi se pokrile druge nepravilnosti koje imaju daleko teže posledice ne samo po fudbal već po kompletno crnogorsko društvo.  Bilo bi značajno za cjelokupnu, a posebno za fudbalsku javnost u Crnoj Gori da FSCG objasni u čemu je razlika između utakmica Budva –  Zeta i utakmice OFK Mladost Lob.bet – Dečić Admiralbet. Petnaestak dana posle odigrane utakmice baraža za Drugu ligu, Disciplinska komisija FSCG donosi odluku o izbacivanju klubova u najniži rang takmičenja, a četiri mjeseca nakon utakmice FK Mladost Lob.bet – FK Dečić Admiralbet i dalje samo je suspendovan fudbaler Zvonko Ceklić. Pitamo FSCG da nam pokaže zapisnike disciplinskih postupaka koji je navodno pokrenut protiv Mladosti i Dečića. Takođe, tražimo dokaz da je bilo koja odluka Disciplinske komisije FSCG poslata u FIFA ili UEFA. Takođe, tražimo materijal koji je, i ako je, dostavljen Tužilaštvu.  Zato, mislimo da se kažnjavanjem Zete i Budve i zataškavanjem „slučaja na DG Areni“, potcjenjuje fudbalska javnost i zdrav razum i dodatno naglašava naklonost FSCG prema određenim klubovima i animozitet prema drugima – kaže se u saopštenju Rudara.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here