FK Zora: Pozivamo Ministarstvo sporta da se uključi u ovu problematiku

0

Saopštenje za javnost FK Zora:

Ni mjesec dana od kada smo podnijeli zahtjev za angazovanje Disciplinskog inspektora u FSCG mi nijesmo dobili nikakvu potvrdu da je neki postupak zbog toga pokrenut.

Podsjecamo da su komisija za takmicenje regije centar, disciplinska komisija regije centar, delegati regije centar, a takodje i domacinski klubovi na cije smo odigrane utakmice blagovremeno i na ispravan nacin podnijeli zalbe na regularnost prekrsili Pravilnike kojima je uredjeno fudbalsko takmicenje, Statut FSCG, Propozicije regije centar, Zakon o sportu, Zakon o zdrastvenoj zastiti a takodje i Ustav Crve Gore.

Utakmice seniora FSCG UK centar (9.kolo, 11. kolo i 13. kolo) su odigrane bez prisustva doktora i vozila za prvu medicinsku pomoc, a prema Zakonima drzave Crne Gore i propisima FSCG domacini utakmica bez tih medicinskih elemenata ne mogu ni da zapocnu utakmicu, a ako nekako i dodje do takvog propusta sa strane delegata, onda propozicije regije centar obavezuju komisiju za takmicenje regije centar da donijesu odluke po sluzbenoj duznosti da se takve odigrane utakmice registruju sluzbenim rezultatom, odnosno da domacini koji su tako postupili izgube rezultatom 3:0. 

Nas klub je na utakmici 9. kola seniora FK Internacional – FK Zora Spuz ukazao delegatu na vrijeme, tj prije pocetka te utakmice da utakmica ne moze da zapocne, medjutim isti se oglusio o tome i rekao „Zabolje me ku*ac za pravila i propozicije, igrajte ako Vam se igra ili izadjite“, cime nas je primorao da utakmicu moramo da odigramo, a o svemu tome smo odmah obavijestili FSCG,regiju centar, kao i predsjednika FSCG Dejana Savicevica i generalnog sekretara Momira Djurdjevca, a za sta imamo naravno i dokaze.

Svi su dakle bili momentalno obavijesteni o tome sta je njihov sluzbenik uradio prema takmicenju FSCG, a i nasem  klubu kao zrtvi toga dogadjaja, a takvim je cinjenjem ne delegat te utakmice, vec FSCG ugrozio zdravlje i sigurnost ucesnika pomenute utakmice, ali i pored toga svi prethodno pomenuti su delegata te utakmice podrzali jer je ucinio protiv fudbalskih pravila, pa je sada dosao i momenat da se javnost drzave Crne Gore, a tako i u okruzenju, a i svi nadlezni organi upoznaju sa stvarnim zbivanjima u fudbalskom sportu u drzavi Crnoj Gori! 

Komisija za takmicenje regije centar FSCG prima ne uopste male novcane nadoknade da stiti propozicije regije centar, kao i sve fudbalske propise kojima su uredjena fudbalska takmicenja, Statut FSCG i da radi iskljucivo objektivno i profesionalno i podrazumijeva se u skadu sa Zakonima drzave Crne Gore. 

I pored svih navedenih obaveza takmicarska komisija je dobila zalbe na sve nepravilno odigrane utakmice u propisanom roku sa strane nasega kluba, sto znaci da su imali obavezu vise da postupe u skladu sa propisima, jer je nas klub za te zalbe morao da plati takse, odnosno uplati novcani iznos, ali su i pored svega toga odlucili suprotno, odnosno nepravilno!

Imamo indicije da je takodje izvrsen pritisak i na komisiju za zalbe da odluke takmicarske komisije nekako potvrdi, a nadamo se da ce se sada ukljuciti neka nezavisna komisija i odluciti o citavom predmetnom procesu, jer i za zalbe prema komisiji za zalbe smo uplatili novcani iznos i nosimo osjecaj da smo veoma prevareni i to organizovano!

Nijesu naravno iscrpljeni svi pravni mehanizmi, nijesmo iscrpjeli ni zastitu pravilnika, a prije toga trazimo pokretanje disciplinskih postupaka i utvrdjivanje Zakonske odgovornosti!

Nepametna je necija fikcija da smo mi  odustali i da cemo odustati, mi necemo odustati pa da ce se taman citavo prvenstvo regije centar koje je odigrano sa velikom koncetracijom nepravilnosti ponistiti (cak je i trener OFK Titograda pod ugovorom sudio u tome momentu tome klubu iako pravila to zabranjuju).

To su komentari koje su davali sluzbenici regije centar inspektorima u vrsenju nadzora u FSCG, a takodje i da ce svi klubovi regije centar odustati od daljeg takmicenja ako se presudi u korist Zore zbog doktora.

Mi vazimo za veoma uporne, pa cemo traziti da bas svako odgovara, a narocito takmicarska komisija regije centar koja nije donijela odluke koje su u skladu sa propisima, a to nije ucinjela iz razloga jer bi te odluke bile protiv njihovih klubova u kojima su upravo clanovi komisije za takmicenje regije centar osnivaci i treneri, a takodje bi takve odluke nanijele vjerovatno i materijalnu stetu predsjedniku takmicarske komisije Veselinu Milickovicu, jer bi zbog tih odluka izgubio svoju musteriju FK Internacional.

Gospodin predsjednik takmicarske komisije Veselin Milickovic je osnivac u FK Kom, predstavnik toga kluba, a takodje i delegat u regiji centar gdje je on predsjednik takmicarske komisije, a FK Internacional koristi teren i sluzbene prostorije FK Koma za svoje treninge i odigravanje svojih utakmica, pa je upravo zbog te cinjenice FK Internacional u povlascen polozaj u takmicenju gdje je predsjenik takmicenja Veselin Milickovic, a nas klub koji je konkurent tome klubu naravno stavljen u podredjen polozaj.

Cisto sumnjamo da ovakav primjer ima negdje u okruzenju, pa cemo ovaj mejl proslijediti i nasim sportskim prijateljima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a takodje drzavnim institucijama i novinarima kako bi se svi upoznali sa time kako se pravila koja su donesena u FSCG ne postuju upravo od sluzbenika FSCG.

Rukovodstvo FSCG podrzava rad svojih sluzbenika protiv pravila, jer da nije tako isti bi se umijesali i donijeli hitne odluke kojima ce zastiti pravila koja su ona ispisali!

Pozivamo Ministartsvo sporta da se ukljuci u kompletnu problematiku, jer ono je ogledalo sporta nase drzave!

Sve sto trazimo jeste da pravila vaze za svakoga jednako ili da se potpuno obrisu!

Zaboravila su gospoda iz FSCG da postoji termin fer plej i postenje, a i da mi kao klubovi papreno placamo za ovo takmicenje, pa bi red bilo da se ono uozbilji ili taman ugasi ako se ne moze raditi kako treba.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here