FSCG: Neprihvatljivo skandiranje „Vojvoda“ potisnulo je u drugi plan izuzetnu fudbalsku predstavu

0

Fudbalski savez Crne Gore koristi priliku da se obrati sportskoj i kompletnoj javnosti povodom događaja koji je bacio sjenku na utakmicu finala Kupa Crne Gore u kojoj su se za trofej borile ekipe Arsenala i Sutjeske Meridianbet.

Aposlutno neprihvatljivo skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ prilikom njhovog dolaska na Gradski stadion u Podgorici potisnulo je u drugi plan izuzetnu fudbalsku predstavu i veliku borbu igrača dva tima tokom 120 minuta utakmice. Ponašanje ove navijačke grupe bacilo je sjenku na sjaj trofeja koji su osvojili igrači i stručni štab Sutjeske. Arsenal i Sutjeska dali su primjer kako igrači treba da se ponašaju u utakmici velike važnosti. Sa druge strane, van stadiona, „Vojvode“ su pokazale kako navijačka grupa, bilo kad i bilo gdje, ne smije i ne treba da se ponaša.

Fudbal sa sobom nosi rivalstvo, kako među klubovima tako i među navijačkim grupama. Rivalstvo pomaže svima da budu bolji, da se ulaže maksimum sposobnosti kako bi bili bolji od protivnika. Rivalstvo nije mržnja, niti smije biti.

Razumijemo navijačku strast, podržavamo ljubav prema rodnom gradu, ljubav prema klubu i radujemo se svakoj prilici u kojoj se ta strast i ljubav manifestuju na civilizovan način. Pjesme, skandiranja i navijačke koreografije posvećene klubu ili gradu i njhovim kultnim ličnostima lišene omalovažavanja bilo koga po bilo kom osnovu najljepši su ukras fudbalskih predstava i uvijek ih je lijepo čuti i vidjeti.

Nažalost, prilikom dolaska navijačke grupe „Vojvode“ na utakmicu finala Kupa Crne Gore čule su se skandalozne i apsolutno neprihvatljive poruke. Skandiranje pomenute grupe predstavlja suštu suprotnost vrijednostima koje promoviše fudbal i nepoželjno je na stadionima i oko njih. Takvo skandiranje mora naići na osudu kompletnog crnogorskog društva ali i na adekvatnu reakciju nadležnih državnih organa.

Fudbalski savez najoštrije osuđuje skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ i Disciplinska komisija je, na osnovu prijave Komisije za bezbjednost i sigurnost, pokrenula disciplinski postupak protiv FK „Sutjeska“ zbog nedoličnog ponašanja njihovih navijača.

Na kraju, velikom broju istinskih navijača Sutjeske, koji vole i podržavaju svoj klub bez ispoljavanja mržnje prema drugima, čestitamo trijumf u Kupu Crne Gore. Vjerujemo da su ga oni proslavili pjevajući samo o svom klubu!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here