FSCG: Pljušte kazne za Petrovac

2

Danas je održana sjednica Disciplinske komisije FSCG.

Na današnjem zasijedanju donijeta je odluka o suspenziji stadiona Mitar Mićo Goliš, kao i o visokom funkcioneru ovog kluba.

Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Petrovac“ zbog slabe organizacije i nereda i zbog vrijeđanja igrača i zvaničnika FK „Jezero“ po osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti od strane navijača FK „Petrovac“, na utakmici 14. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Petrovac“ – FK „Jezero“, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 i prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Takođe, Suspenduje se igralište FK „Petrovac“ – Petrovac i zabranjuje se odigravanje prvenstvenih utakmica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ u Petrovcu do donošenja konačne Odluke Disciplinske komisije FSCG.

Kaznu je dobio i Mladen Kažanegra.

Shodno članu 66 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, Kažanegra Mladenu, zvaničniku FK „Petrovac“, izriče se disciplinska mjera Zabrana obavljanja funkcija od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika FK „Jezero“ Bulić Radosava na način što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici 14. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Petrovac“ – FK „Jezero“ i nema pravo obavljanja funkcija sve dok disciplinska mjera traje. Disciplinska mjera teče od 29.10.2022. godine. Shodno članu 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabrana ulaska u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače i zabrana ulaska u prostorije Udruženja klubova FSCG Jug i FSCG. FK „Petrovac“ odgovoran je za sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija, a shodno članu 29 stav 6 Disciplinskog pravilnika FSCG. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija.

2 COMMENTS

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here