FSCG uplatio pomoć klubovima!

2

Deseta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Na današnjem zasijedanju FSCG je donio veoma važnu odluku.

Naime, fudbalskim klubovima u Crnoj Gori uplaćena je finansijska pomoć:

-Usvojen je i predlog finansijske pomoći klubovima za nastavak tekuće i naredne dvije (2020/21 i 2021/22) sezone. Shodno predloženom klubovi koji se takmiče u Telekom 1. CFL za nastavak tekuće sezone dobiće finansijsku pomoć u iznosu od po 25.000 eura, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15.000 eura. Nakon konsultacija sa Udruženjima klubova i uvida u aktuelnu situaciju u njihovim seniorskim klubovima, Izvršni odbor je donio odluku da Savez po prvi put uplati direktnu finansijsku pomoć seniorskim klubovima koji se takmiče u ligama Udruženja. Za nastavak sezone klubovima Udruženja, a ukupno ih je 25 (Sjever, Centar, Jug) biće uplaćeno po 2.000 eura. Finansijsku pomoć savez je opredijelio i klubovima Prve lige u futsalu, kojima će za završetak započetog takmičenja biti uplaćeno po 1.500 eura. Savez će do kraja sezone kroz direktnu finansijsku pomoć klubovima Prve i Druge lige, klubovima koji se takmiče u ligama Udruženja i članovima futsal lige uplatiti iznos od oko 460.000 eura.

Uz to, Fudbalski savez će i tokom naredne dvije sezone značajno finansijski pomoći klubove Telekom 1. CFL i to sa po 80.000 eura, klubove koji se takmiče u Drugoj ligi sa po 40.000 eura, dok će klubovima koji se takmiče u seniorskim ligama Udruženja klubova biti uplaćeno po 4.000 eura. Isplata finansijskih sredstava klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige vršiće se u osam jednakih rata (avgust, septembar, oktobar, novembar, februar, mart, april, maj), dok će isplata sredstava klubovima čije se seniorske ekipe takmiče u ligama Udruženja klubova FSCG (Sjever, Centar, Jug), vršiti na početku jesenje i proljećnje polusezone. Shodno ovoj odluci Izvršnog odbora ukupna direktna finansijska pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore za klubove do kraja sezone 2021/22 iznosiće preko 3.000.000 eura. Takođe, Savez će nastaviti da finansijski pomaže klubove koji se takmiče u ligi ženskog fudbala u vidu pokrivanja troškova službenih lica i prevoza tokom sezone, kao i futsala lige u plaćanju troškova delegata i sudija – stoji u saopštenju FSCG.

2 COMMENTS

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here