FSCG: Za realizaciju četiri važna projekta 6,7 miliona eura!

0

Fudbalski savez intenzivno i predano radi na unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori. U toku je realizacija četiri veoma važna projekta koja će umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

Na Cetinju je u toku izgradnja modernog fudbalskog zdanja na kojem će se, pored ostalih, igrati i mečevi seniorske reprezentacije Crne Gore.

Na glavnom terenu Trening kampa FSCG gradi se tribina kapaciteta 1.166 mjesta. Realizacijom ovog projekta steći će se uslovi za odigravanje takimčarskih mečeva svih mlađih i ženskih selekcija.

Modernu i funkcionalnu tribinu dobiće i Gradski stadion u Nikšiću. Nova tribina imaće kapacitet od 3.500 mjesta i u potpunosti će zadovoljavati sve kriterijume UEFA-e za odigrvanje međunarodnih mečva.

U toku su radovi i na izgradnji zapadne tribine stadiona „DG arena“ u Lješkopolju, na kojoj će udobno moći da se smjesti 2.500 gledalaca, dok će ukupan kapacitet stadiona biti 4.000.

Za realizaciju četiri važna infrastrukturna projekta Fudbalski savez je izdvojio 6,7 miliona eura. Projekti se realizuju u saradnji sa Vladom Crne Gore, Direkcijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here