Fudbaleri Jedinstva spremni za nastavak prvenstva: Nadaju se dobrim igrama i borbi za elitu

0

Fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva vrijedno treniraju i se spremaju za nastavak prvenstva u Amplitudo 2.CFL. Zimski prelazni rok uprava je iskoristila za dovođenje četiri pojačanja, što kod svih svih u klubu budi nadu u bolje rezultate ovog proljeća.

Očekujemo mnogo bolje rezultate. Naše igre na terenu nisu ispratili rezultati, bilo je dosta pehova što se tiče povreda i koronavirusa. Nadam se da ćemo uz pojačanja koja smo doveli rezultat neće izostati. Naš cilj je na početku sezone bio je baraž, zaostajemo dosta za protivnicima, ali probaćemo i nadam se da uz kvalitet koji imamo možemo stići protivnike“ – poručuje kapiten Jedinstva Vladan Gordić.

Jedinstvo je pored Žarka Koraća, Pavla Čujovića, Filipa Šćekića i Momčila Dulovića, angažovalo i novog šefa stručnog štaba Mladena Lambulića, koji je na klupi zamijenio Slobodana Halilovića. Njemu će u radu pomagati treneri Sead Babača, Denis Fetahović i Senad Džafić.

I u stručnom štabu Jedinstva sa optimizmom očekuju nastavak prvenstva i nadaju se dobrim igrama i rezultatima.

Odradili smo ozbiljno prelazni rok, doveli kvalitetna pojačanja. To su igrači koji su nekad igrali kod nas, za ovu ligu imaju izuzetan kvalitet i sa igračima iz prvog dijela gdje je okosnica ostala mislim da ćemo biti jedan od kandidata da napravimo dobar rezulatat“ – kazao je Babača.

Prvu utakmicu Jedinstvo će odigrati 7.marta na gradskom stadionu u Bijelom Polju protiv Berana.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here