Fudbalski klub AS – Generacija budućih šampiona

0

Fudbalski klub AS iz Zete već dugi niz godina uspješno lansira sjajne fudbalere. Na posljednjem turniru na kojem su učestvovali, izabranici Marka Đuretića su, između ostalog, savladali i sastav Crvene zvezde rezultatom 2-1. Tim iz Golubovaca je na Budva Cup-u osvojio sjajno treće mjesto. Fudbalski klub AS je na ovom turniru nastupio sa generacijom dječaka rođenih 2011. godine.

Razgovarali smo sa trenerom kluba Markom Đuretićem, koji je nastavio stopama svog oca Dragoljuba Đuretića, iz čije su škole potekli brojni fantastični igrači i reprezentativci poput Aleksandra Boljevića, Nikole Krstovića, Vladimira Boljevića, Igora Vujačića i mnogih drugih.

Takođe, pored Đuretića sa ovim mladim fudbalerima radi i nekadašnji napadač Rada, Grblja, Zete, Zvijezde 09 Srđan Ajković. On je zadužen za rad sa mladim napadačima…

Đuretić nije krio zadovoljstvo nakon uspješnog izdanja njegove ekipe.

Prije svega, moram pohvaliti organizatore turnira, kao i ekipe koje su učestvovale. Kao i svake godine, učesnici smo međunarodnog turnira prijateljstva ‘Budva Cup’. Ovaj put smo se prijavili sa ekipom u kategoriji dječaka rođenih 2011. godine na velikom terenu ’11 na 11′. Ekipa nam se sastojala od 21 igrača, među kojima je bilo dječaka rođenih 2011. i 2012. godine. Od 16 ekipa u toj generaciji, na kraju smo bili na trećem mjestu. Utakmice su bile fantastične i moram istaći da smo imali čast da igramo protiv Crvene zvezde, koju smo savladali rezultatom 2:1.”

Kao i uvijek, kada je u pitanju ovaj klub, talenata ima na pretek. Đuretić ističe da će se samo napornim radom stići do velikih rezultata.

“Naši dječaci su pokazali karakter i talenat i veoma smo ponosni na njih. Talenata je u našoj školi uvijek bilo i uz dobar rad i upornost bio je i veliki broj reprezentativaca. Osvrćemo se na predstojeći dio prvenstva koji će trajati do sredine juna, a onda na zasluženi odmor“, zaljučio je Đuretić u izjavi za CG Fudbal.

Fudbalski klub AS nastavlja da gradi buduće šampione, a rezultati koje postižu mlade nade kluba iz Zete obećavaju svijetlu budućnost za crnogorski fudbal.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here