Gengam dopustio Marseju da se što bolje pripremi za finale Lige Evrope

0

Francuski fudbalski prvoligaši Gengam i Olimpik Marsej postigli su dogovor da se njihov meč 37. kola Lige 1 koji je zakazan, kao i ostali, 12. maja od 21 sat, pomjeri za dan ranije.

Olimpik Marsej je zamolio Gengam da im izađe u susret i meč koji je zakazan za 12. maj, odigraju dan ranije kako bi se Olimpik što bolje pripremio za finale Lige Evrope koje ih očekuje 16. maja protiv Atletiko Madrida.

Gengam, kao i Fudbalski savez Francuske i čelni ljudi francuskog prvenstva, izašli su u susret Marseju koji je prva francuska ekipa koja, još od 2004. godine i Monaka, igra finale nekog evropskog takmičenja i odobrili njihov zahtjev da se utakmica pomjeri za dan ranije.

– Iz našeg pogleda, bitno je da pokažemo solidarnost i prijateljstvo ovom velikom francuskom klubu i njihovim navijačima, kako bi im pomogli da osvoje evropski trofej u ime Francuske, stoji u saopštenju Gengama.

Meč između Gengama i Olimpik Marseja na programu je u petak, 11. maja od 20:45 sati, dok će ostatak utakmica biti odigran u subotu u terminu od 21 sat.