Genije među TOP 11 Milanovih stranaca!

11

Legendarni crnogorski fudbaler a sada predsjednik FSCG Dejan Savićević nalazi se među TOP 11 stranih fudbalera koji su nastupali za Milan, u izboru portala ACMilanTheOffside!.

Osim Savićevića, sa prostora bivše Jugoslavije ovaj portal je uvrstio i Rada Krunića (Bosna i Hercegovina).

Oni ističu da je Savićević jedan od najuticajnijih ofanzivnih igrača u istoriji Milana!

Savićević je bio jedan od najuticajnijih ofanzivnih igrača u istoriji Milana. Jedan od onih igrača koji mijenjaju igru i rezultat, a takvih je bilo malo u svijetu fudbala.

Genije je mogao da igra na svim pozicijama u napadu!

Njegova raznovrsnost mu je omugoćavala da igra na gotovo svim pozicijama u napadu. On je postavio temelje u fudbalu za moderne napadače. On nikada nije bio veliki strijelac, ali njegovo kretanje sa i bez lopte su otvarali šanse za sve igrače oko njega. Možda je najbolji bio u Ligi šampiona 1994 kad je dao tri gola i asistirao 4 puta. On je utabao put Milanu za osvajanje titule šampiona Evrope kada je u pobjedi nad Barselonom dao gol i asistirao za još jedan.

 

11 COMMENTS

  1. Jeste da nije direktno vezano za ovo ali Milan u doba Maldinija,Sedorfa i ostalih je bio prava ljepots za vidjeti

  2. Ne znam, mozda bi mogli dodati i Kaku na ovoj listi umjesto nekog od ovih sa liste.Mozda koji Holandjanin, Ibrahimovic. Moguce da je ovaj golman bolji od Dide, iako nikad nisam cuo za njega, ali ako vi kazete onda je bolji…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here