Genije slavi 57. rođendan /VIDEO/ + /FOTO/

0

Legendarni Crnogorski fudbaler i aktuelni predjsednik FSCG Dejan Savićević danas slavi 57. rođendan

Savićević je ostavio dubok i neizbrisiv trag u svijetu fudbala, postavši ne samo legenda Crnogorskog fudbala, već i ikona Milana.

Njegova fudbalska karijera obuhvatala je impresivne uspjehe i brojne trenutke slave. On je bio član Crvene zvezde iz Beograda tokom zlatnog doba jugoslovenskog fudbala, osvojivši Kup evropskih šampiona 1991. godine. Nakon toga, Savićević je prešao u redove slavnog AC Milana, gdje je briljirao kao središnji vezni igrač i osvojio mnoge prestižne titule.

Dejan Savićević nije samo bio vješt na terenu, već je svojim umijećem i kreativnošću inspirisao mnoge fudbalske generacije. Njegova sposobnost da postiže golove i stvara prilike za svoje saigrače ostala je upisana u istoriji fudbala.

Osim uspjeha na klupskom nivou, Savićević je trenutno aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), gdje doprinosi razvoju fudbala u Crnoj Gori.

Danas, dok Dejan Savićević slavi svoj 57. rođendan, fudbalski svijet se prisjeća njegovih briljantnih trenutaka i doprinosa fudbalu. Savićevićeva legenda ostaje neizbrisiva, a njegova strast i predanost fudbalu i dalje služe kao inspiracija mladim fudbalerima širom svijeta.

Srećan rođendan, Genije!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here