GILJEN: Kod nas je uvjek dobra atmosfera, to nikad nije bio problem

0

Fudbalere Sutjeske u utorak očekuje prva utakmica u proljećnom dijelu prvenstva. Specijalno za sajt FK Sutjeska govorio je kapiten ekipe Vladan Giljen.

Sutjeska se za nastavak šampionata pripremala u Nikšiću i Međugorju. U okviru tih priprema, po drugi put odbranjen je trofej na Ankovićevom memorijalu, odigrano je ukupno osam pripremnih utakmica, a Plavi su na svim mečevima zabilježili pobjede.

Kakvi su tvoji utisci sa priprema i da li ste zadovoljni odrađenim poslom?

-Počeli smo pripreme 9. januara. Kondicioni dio priprema obavljen je u Nikšiću, dok smo kasnije otišli u Međugorje. Cilj je bio da tamo nastavimo da radimo na fizičkoj spremi, kao i da odigramo veći broj utakmica, a uz to i da se taktički dobro pripremimo. Utakmice smo rezultatski dobro iznijeli, tako da je samopouzdanje na zavidnom nivou, jer ipak, igrali smo protiv odličnih ekipa. Definitivno je da smo zadovoljni urađenim na pripremama. Sad je samo bitno da sve to prenesemo i na prvenstvene utakmice.

Kakva je atmosfera u ekipi? Da li u dobrom raspoloženju očekujete nastavak šampionata?

-Kod nas je uvjek dobra atmosfera, to nikad nije bio problem. Držimo se zajedno, bilo da smo u pitanju mi koji smo odavno tu, bilo da je neko novi u ekipi – mi atmosferu održavamo na najvišem mogućem nivou i budite sigurni da sa optimizmom ulazimo u drugi dio, jer drugačije ne bi ni valjalo.

Svjedoci smo da su mladi igrači poput Janjića, Dubljevića i Bojovića imali zapaženu ulogu na pripremama. Kako su se po tvom mišljenju uklopili u rad sa iskusnijim saigračima i može li se na njih ozbiljno računati u nastavku šampionata?

-Oni su budućnost Sutjeske! Pomenuli ste njih trojicu, ali tu je i, omladinski reprezentativac Crne Gore, golman Radoš Dubljević, koji je takođe bio sa nama i ima ogroman potencijal da izraste u odličnog čvara mreže. Mislim da trener i uprava mogu ozbiljno računati na sve njih, jer su talentovani i izvanredno su odgovorili na postavljene zadatke. Siguran sam da će dobiti zavidnu minutažu u nastavku prvenstva i da će klub uraditi pravi posao što se njih tiče, jer imaju sve uslove da napreduju i naprave dobre karijere.

Prvi meč u nastavku sampionata naša ekipa odigraće na Trešnjici protiv uvijek neugodne Zete. Kakva su očekivanja pred ovaj duel?

-Svaka utakmica je teška, a svi znamo da protiv Zete nikada nije lako igrati. Zeta uvjek ima dobru ekipu, a imaju veoma dobrog trenera koji traži pas igru i ta igra kratkih pasova je ono što ih je krasilo u prvom dijelu prvenstva. Mi idemo na pobjedu, svjesni smo svojih kvaliteta, očekujemo tvrdu utakmicu, ali smatram da ćemo na kraju mi biti oni koji će slaviti.

Giljen ističe da je klub ušao u fazu konkurentnog tima na ovim prostorima.

-Sutjeska je porasla kao klub i mimo ovih titula, a to je najbitnije za klub. Smatram da smo ušli u fazu ozbiljnog i konkurentnog kluba na našim prostorima što se tiče svih segmenata poslovanja. Lijepo je bilo osvajati i slaviti titule, postavljati rekorde, ali moramo biti fokusirani na ono što nas očekuje – da igramo što bolje, da u svaku utakmicu uđemo kao da je finale, jer jedino tako možemo napraviti uspjeh i stići trenutnu razliku u odnosu na prvoplasiranu ekipu. Vjerujem da nam ne treba čudo da bi prvi prošli kroz cilj na kraju prvenstva, trebamo da budemo mirni, fokusirani i da damo svoj maksimum.

Da li to znači da su postavljeni najviši standardni u pogledu rezultata, s obzirom na to da je ekipa u polufinalu Kupa Crne Gore. 

-Ponavljam, sve je moguće! Nije to neko čudo, dobro se radi, dobro igramo, posjedujemo kvalitet, i rezultat će doći. Da li će to biti ove, ili naredne godine… Sutjeska će svake godine juriti visok plasman i siguran sam da ćemo mi igrači dati sve od sebe da navijačima donesemo trofeje u naš grad. Naši navijači to zaslužuju. Prate nas gdje god da igramo – bilo u Nikšiću, pa čak i u Astani, koja je bila predaleka destinacija i za navijače velikih evropskih klubova. To je nešto što se cijeni za sva vremena, i takvi gestovi zaslužuju da im se odužimo na najbolji mogući način – trofejima.

Advertisements