Glavni grad ustupa parcelu FK Zabjelo za izgradnju pomoćnog terena: Nastavak podrške kultnom klubu

0

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas Fudbalski klub „Zabjelo“, jedan od kultnih podgoričkih klubova i kako je kazao sportski kolektiv koji za ovaj dio grada ima izuzetan značaj, ne samo sportski, već i društveni.

„Poštujući bogatu sportsku tradiciju FK „Zabjelo“ i činjenicu da su ovdje ponikli brojni fudbalski asovi, mi u gradskoj upravi smo nastojali i tokom prethodnog perioda da pomognemo da se klub održi, pošto je u jednom trenutku zbog teške finansijske situacije dalje funkcionisanje kluba bilo dovedeno u pitanje. Na svu sreću, tu smo brigu prebrinuli, a odnedavno imamo i novu veoma agilnu, posvećenu upravu i danas je dobra prilika da sa tim ljudima razmijenimo ideje o tome kako bi Glavni grad mogao pomoći na putu konsolidacije kluba. Ono što je za nas najvažnije jeste da se u okviru ove sportske organizacije otvori prostor za rad sa mlađim kategorijama“, kazao je Vuković i dodao da ga raduje što se podgorička djeca sve više okreću sportu i što će u perspektivi neki od njih birati i da se profesionalno bave fudbalom.

Gradonačelnik Podgorice obišao je i lokaciju u neposrednoj blizini FK „Zabjelo“ za koju je planirano da bude ustupljena na korišćenje upravo ovom klubu.

„Riječ je o tri katastarske parcele u vlasništvu Glavnog grada koje imamo namjeru da damo na korišćenje FK “Zabjelo” za potrebe izgradnje pomoćnog terena i na taj način će se stvoriti mnogo bolji uslovi, najprije za razvoj fudbalskih talenata. U svakom slučaju, raduje me to što prepoznajem jednu novu energiju u upravljačkoj strukturi fudbalskog kluba i obećao sam našim prijateljima da ćemo mi biti tu, kao što smo bili i do sada, da damo sve od sebe, da sačuvamo klub i da ga u organizacionom i svakom drugom smislu podignemo na još viši nivo“, poručio je Vuković.

Sekretar FK „Zabjelo“, Dalibor Nikolić kazao je da je zahvalan gradonačelniku na posjeti i da je zadovoljan današnjim obilaskom, naročito zbog obilaska parcela koje se nalaze pored stadiona, a koje bi trebalo da budu pretvorene u pomoćni stadion.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here