GLUŠČEVIĆ: Terzić ucjenjivao CG reprezentativca!

0

Nekadašnji crnogorski fudbaler Igor Gluščević, sada poznati fudbalski agent, optužio je generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića da ucjenjuje fudbalere i da sam želi da menadžeriše i odlučuje o svemu.

Riječ je o golmanu Jovanu Miladinoviću (16 godina), crnogordkom reprezentativnom napadaču Marko Rakonjcu (23) i vezisti Mirku Nikolaševiću (18).

Gluščević je u razgovoru za portal Antena M kazao da je Terzić tražio pomenutim igračima da prvo raskinu ugovor sa agencijom koja ih dugo zastupa, pa da onda pričaju o nastavku saradnje. Miladinović je vanserijski talenat, ne bi ga uzela Zvezda u prvi tim da nije tako.

“Terzić im je tražio da ostave svog menadžera, a u zamjenu im je ponudio da ih on vodi, da im nađe agenciju. On ne može da se odluči koju bi od svojih sedam funkcija da obavlja. Pozivam Terzića javno da mi odgovori zašto je sklonio Miladinovića? Nudio mu je novac da me ostavi i uslovljavao ga da će ako to učini braniti u derbiju protiv Partizana. Je li moguće da je jednog od najtalentovanijih golmana u Evropi sklonio zarad ličnog intresa, koji se nikada ne bi smio kositi sa najvećim interesom, a to je interes kluba.”, kazao je Gluščević za Antenu M i dodao…

“Miladinovića sam doveo u FK Crvena zvezda sa svega 13 godina (prije 3 godine) i tada sam morao da dam garanciju i mjenicu svoje firme u iznosu od 200 hiljada eura kako bih se obavezao da će taj mladić potpisati ugovor sa 15 godina, tačnije čim mu to propisi dozvole. Neka se Terzić raspita i neka me demantuje ako bilo šta od ovoga nije tačno”, naglasio je crnogorski menadžer koji se osvrnuo i na slučaj Rakonjca.

“Rakonjac mi kaže da mu je rečeno da ga novi trener Barak Bahar hoće i da bi ga Zvezda kupila, ali mu je onda traženo da ostavi menadžera. On je rekao da bi volio da ostane u Zvezdi, ali da nema namjeru da mijenja agenciju i ljude kojima vjeruje. Nakon toga mu je Terzić kazao da više ne računa na Zvezdu. Za bivše igrače Zvezde koje zastupam (Račić – Valensija i Plavšić – Sparta Prag) donio sam klubu preko 3,5 miliona eura. Te su ponude tada za te igrače bile jako, jako kvalitetne, čak milion veće od ostalih ponuda koje su stigle u klub”, ističe Gluščević.

Gluščević je kazao da ne želi ničim da umanji učešće Terzića u velikim uspjesima Zvezde, ali da mu skreće pažnju da je mnogo uzletio.

“Zar treba da bilo čiji lični intres bude iznad interesa Crvene Zvezde? Klub treba da poštuje želju igrača i odluku porodice sa kim će da sarađuju i u koga imaju povjerenje. Prilikom potpisivanja ugovora treba da prihvate uslove koji stanu na stotine strana o propisima, o kojima ne znaju puno. Ako je Terzić spreman da parkira sujetu i da vrati golmana tamo gdje mu je mjesto, onda sam i ja spreman da pređem preko svega ovoga i da u interesu karijere svjetskog golmana Jovana Miladinovića i enormne zarade koju ovaj momak treba da donese Zvezdi, pređem preko svih gluposti koje je Zvezdan Terzić napravio pokušavajući da se igra sa sudbinama igrača, i da zarad sopstvenog interesa zgazi Zvezdu i menadžere koji su toliko puta izašli klubu u susret i sopstvenim sredstvima omogućili da se prebrode kompleksni momenti u klubu”, zaključio je Gluščević u razgovoru za Antenu M.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here