Godin: Juventus me želio, ali Inter sam izabrao iz jednog razloga!

0

Urugvajski fudbaler Dijego Godin ovog je ljeta stigao u Inter kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s madridskim Atletikom.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport, tokom Interovog trening kampa u Makau, defenzivac Dijego Godin objasnio je svoju odluku da dres Atletiko Madrida zamijeni Interovim.

– Inter mi je pokazao projekat koji je ambiciozan, poput mene. Svidjela mi se ideja da budem dio toga i pomognem Interu da uspije. Godinu dana prije imao sam ponude Juventusa, Mančester Junajteda i Mančester Sitija, otkrio je Godin pa nastavio:

– Međutim, tada sam imao ugovor s Atletikom i nisam razmišljao o odlasku. Ovoga puta bilo je drukčije, jer je moj ugovor bio na kraju. Mogu reći da me nijedan klub nije uvjerio kao Inter.

– Konte? Mnogo me podsjeća na Simeonea. Oni doživljaju fudbal s istom strašću, obraćaju pažnju na detalje, izvlače najviše iz momaka koje treniraju. Konte je konkretan tip. On zna šta želi, ide pravo prema tome, a za igrača je to idealno, zaključio je 33-godišnji Urugvajac.