Godine su samo broj: Da li je Korać zaslužio poziv u reprezentaciju?

1

Žarko Korać, dugogodišnji golgeter i trenutni član Jedinstva, postao je rekorder sa najviše golova u najkvalitetnijem domaćem fudbalskom takmičenju. U prošlom kolu, Korać je briljirao postigavši het-trik, čime je ukupan broj njegovih golova dostigao nevjerovatnih 112 u domaćem šampionatu. Ovim uspjehom prestigao je dosadašnjeg rekordera, Admira Adrovića, čiji je rekord iznosio 110 golova.

Impresivno je što je Korać većinu svojih golova postigao noseći dres Zete, ali nije zaobišao ni Grbalj. Njegova posvećenost i strast prema igri očarali su navijače širom zemlje i van nje. Iako je u poznim fudbalskim godinama, Korać je i dalje u vrhunskoj formi, pokazujući da starost nije prepreka pravom majstoru igre.

Ono što čini ovu priču još značajnijom jeste činjenica da je Korać rešetao mreže ne samo na stadionima širom Crne Gore, već i u inostranstvu. Ipak, uprkos svojim izvanrednim dostignućima, do danas nije dobio zasluženo priznanje u vidu poziva u reprezentaciju Crne Gore. Ovaj veteran fudbala možda nije dobio priliku da nosi dres sa grbom svoje zemlje, ali njegov doprinos crnogorskom fudbalu je neizbrisiv.

Ljubitelji fudbala se nadaju da će Korać (36) dobiti priliku da kruniše svoju sjajnu karijeru oblačenjem reprezentativnog dresa Crne Gore, makar to bio i prijateljski meč, jer takav učinak koji ima ovaj Bjelopoljac zaslužuje da bude prepoznat i cijenjen na najvišem nivou.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here