Gol za reprezentaciju je gol za cijelu CG

0
FOTO: FSCG.ME

Fudbalski reprezentativac Crne Gore Aleksandar Boljević kaže da je fantastičan osjećaj pobijediti utakmicu rezultatom 4:0, ali da je igračima nedostajala atmosfera sa tribina i navijači. Koronavirus otežao je pripreme našim fudbalerima, kaže on, ali je atmosfera među igračima uvijek u najboljem redu. Dodaje da je posebna odgovornost i osjećaj gol postignut za svoju zemlju.

Fudbaleri Crne Gore izborili su plasman u Ligu B Lige nacija, nakon ubjedljive pobjede protiv Kipra pod Goricom 4:0.

“Polako se sliježu utisci. Zaista je lijep osjećaj pobijediti onakvu utakmicu 4:0 i obezbijediti prelazak u viši rang, u grupu B Lige nacija. Stvarno je fantastičan osjećaj. Mala žal što nije bilo navijača da tve to isprate”, kazao je Boljević u Jutarnjem programu TVCG.

Govoreći o golovima koje je postigao u tri minuta, Boljević skromno kaže da se tako desilo.

“Nije moglo biti brže i bolje. Postizao sam golove, bilo ih je i u klubu i u mlađim kategorijama reprezentacije, ali postići gol za reprezentaciju, zaista je poseban osjećaj. Svjestan si da postižeš gol, ne samo za sebe, već za cijelu državu. Ispalo je sjajno i presrećan sam”, kaže reprezentativac Crne Gore.

Najviše ga raduje plasman Crne Gore.

“Raduje me plasman Crne Gore, sve nas. Igranje za reprezentaciju nosi mnogo veću odgovornost jer predstavljamo sebe i svoju zemlju”, dodaje on.

Ističe da je atmosfera u reprezentaciji uvijek dobra.

“Atmosfera zajedništva nas nije napuštala ni u najtežim trenucima. Naravno, sve ide lakše i ljepše kada se pobjeđuje, zato moramo biti zadovoljni”, kaže on.

Da bi sa publikom osjećaj bio ljepši i bolji uz publiku, za njega nema dvojbe.

“Svi se dobro sjećamo tog remija, za baraž protiv Češke kad smo igrali 2:2 protiv Engleske. Mogli smo da proslavimo s navijačima i to je bio najveći naš uspjeh”, prisjeća se Boljević.

Kaže da je pandemija koronavirusa ostavila posljedice na sportiste.

“Pripreme su bile drže i teže, nije bilo lako. Svi imamo određene navike koje smo morali da mijenjamo, da se prilagođavamo, ali moramo da slušamo, da pratimo instrukcije kako bi se sve vratilo u normalu”, kazao je on.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kaže da nijesu u situaciji da daju velika obećanja.

„Ali polako, korak po korak, nadamo se najboljim rezultatima“, zaključio je Boljević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here