Golman Radnika za kikseve protiv Zvezde: Nikad ne bih namjerno griješio

0

Golman fudbalera Radnika iz Surdulice Ivan Kostić istakao je da se greške koje su mu se dogodile u subotnjem porazu od Crvene zvezde (0:5) mogu desiti svakome i da nije imao namjeru da ih načini, prenose ,,Večernje novosti“.

Crvena zvezda jeste ubjedljivo savladala Surduličane, ali i domaći su pripomogli na tom meču, a ponajviše čuvar mreže ,,plavih“ Ivan Kostić, koji je dva puta pogriješio što je njegov tim koštalo golova. Odmah je mladi golman bio na udaru medija i navijača, posebno ,,vječitih rivala“, ali on ističe da se ne obazire na te komentare.

 –  Sve sam vidio, pročitao, zvali su me drugovi i svi koji me poznaju znaju da sam ispravan 100 odsto. Pa, Karijus je pogriješio u finalu Lige šampiona i niko ga nije optužio da je imao neku namjeru. Bespotrebno je i da pričam na tu temu, jer ispada da treba da se branim od nečijih bolesnih komentara i izmišljotina, a neću ni da budem dio nekog rata koji vode Zvezda i Partizan, odnosno njihovi navijači. Meni porodično vaspitanje, moral i vjera u Boga ne dozvoljavaju ni da razmišljam o tim prljavim rabotama. A kamoli da budem učesnik – jasan je Kostić u razgovoru za „Novosti“.

Uprkos greškama, koje su sastavni dio sporta, Kostić želi da ih što prije zaboravi i okrene se drugim utakmicama.

– Meni je bilo najteže. Kod prvog gola došlo je do slabe komunikacije sa igračem koji je trebalo da zagradi igrača, zakasnili smo i došlo je do penala. Pala mi je i koncentracija, zato je i uslijedila greška. Vidjeli ste da sam htio da dodam, desno, pa lijevo i na kraju sam pogodio igrača Zvezde. Dešava se, sport je to. Ja moram greške da zaboravim jer u srijedu imam novi meč. Ako ostanem pod tim utiskom, ja sam poražen. A meni su 24 godine i imam namjeru da branim do 40. i da se razvijam u inostranstvu – kazao je Kostić.

Kostić je u Surdulicu stigao ovog leta iz Metalca iz Gornjeg Milanovca.