GOTOVO JE! Ibrahimović napušta Milan, već se zna gdje će nastaviti karijeru

0

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović na kraju ove sezone napustit će Milan kako bi se vratio u rodnu zemlju, gdje bi trebao igrati za Hamarbi, javlja Gazzetta dello Sport.

Na nedavnom sastanku igrača Milana i izvršnog direktora kluba Ivana GazidisaIbrahimović je prozvao Južnoafrikanca zbog toga što se dugo vremena nije sastao s igračima, već je to odlučio napraviti samo dva dana uoči polufinala Kupa Italije.

Ibrahimović je nakon toga poručio da ovo nije Milan u kakvom je nekad igrao jer nema konkretnog plana za budućnost kluba.

Većina talijanskih medija je nakon toga pisala da si je Ibrahimović time zaokružio sudbinu na San Siru te da će napustiti klub. Sada je isto potvrdio i najpoznatiji italijanski sportski list Gazzetta dello Sport.

Ibrahimoviću na kraju ove sezone završava ugovor i on ga neće produžiti kako bi se mogao kao slobodan igrač vratiti u Švedsku.

Milan je navodno već pronašao zamjenu za Ibrahimovića, a riječ je o Luki Joviću, koji se nije najbolje snašao u madridskom Realu i nalazi se na izlaznim vratima Bernabeua

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here