Gotovo je s Ligom šampiona kakvu poznajemo: Ukidaju se grupe, povećava se broj klubova

0

Narednog mjeseca na skupštini Izvršnog odbora UEFA bi trebala odobriti novi sastav takmičenja u Ligi prvaka.

Od sezone 2024./25. igrat će se Liga prvaka bez grupa, tvrdi francuski Sky Sports. U aktualnom sustavu nastupaju 32 kluba podijeljena u osam grupa, a prema novom planu igrat će se jedna liga sa 36 klubova.

Klubovi će uoči početka natjecanja biti podijeljeni u četiri jakosne grupe. Svaki klub odigrat će 10 susreta. Protivnike će dobivati iz različitih jakosnih grupa, igrat će s 10 različitih klubova te će odigrati po pet susreta na svom travnjaku i pet u gostima.

Prva runda Lige prvaka igrat će se od septembra do januara. Promjena je da će se od 2024. susreti elitnog natjecanja, osim utorkom i srijedom, igrati i četvrtkom. U aktualnom sustavu ukupno se u Ligi prvaka odigra 125 susreta, a u novom će se odigrati 225 (180 u prvoj fazi, 16 play-offa i 29 u nokaut fazi).

Klub koji će osvojiti Ligu prvaka, morat će odigrati najmanje 17 susreta, a možda i 19. Dosad ste za osvajanje titule morali odigrati 13 susreta.

Prvih osam klubova nakon deset odigranih kola izborit će plasman u osminu finala, a klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrat će play-off za osminu finala. Najlošijih 12 klubova završit će natjecanje u grupama.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here