Grbić ambasador Tekbol saveza Crne Gore, klub dobio TEQ sto

0
foto: facebook.com/FkBuducnostPG

Veliko priznanje za ofanzivca Budućnosti i za klub – Petar Grbić je promovisan u brend ambasadora Tekbol saveza Crne Gore, a na “plavo – bijelom” Kampu je postavljen TEQ sto – sto za tekbol.

Tekbol je super zanimljiv sport, razvija se neslućenom brzinom, a sve je popularniji u Crnoj Gori gdje su “kockice” obilježile gotovo djetinjstvo svakog dječaka.

I “plavo – bijeli” su često prije početka treninga, u sklopu mini zagrijavanja, igrali nešto slično tekbolu, a za ubuduće imaju TEQ sto – personalizovan sa grbom Budućnosti i likom Grbića kao brend ambasadora TSCG.

„Predivan gest, stvarno. Želio bih da se zahvalim Tekbol savezu, najprije što su mene izabrali za ambasadora i moram reći da mi je čast što ću biti ambasador Crne Gore za predstojeće evropsko takmičenje koje će se održati kod nas. Dobio sam zaista prelijep poklon, sa mojim likom i grbom mog omiljenog kluba”, rekao je Petar Grbić nakon što je sto za tekbol postavljen na našem Trening kampu na Starom aerodromu…

“Sto će ostati FK Budućnost kao poklon, a biće od koristi I mlađim kategorijama. Mi prvotimci ćemo takođe raditi na njemu, ali najbitnije je da djeca uče i napreduju. Tekbol je odličan za razvijanje tehničkih stvari i elemenata koji su korisni u fudbalu. Presrećan sam i nadam se dugoj saradnji”, jasan je prvotimac plavih.

Na promociji Petra u ambasadora Tekbol saveza bili su prisutni svi prvotimci našeg kluba, kao i uprava kluba, a odmah nakon instalacije stola uslijedila je igra – igrali su mlađi i stariji igrači, čak i treneri. Jedan na jedan, dva na dva…

„Prvenstveno želim da se zahvalim Tekbol savezu na donaciji koju su pružili našem klubu. Tekbol kao igra može da bude značajan u kontekstu razvoja motorike i pokreta koji su možda i osnovni, a nekada se zaborave na fudbalskom planu”, rekao je izvršni direktor kluba Novak Novaković, koji je sa Petrom Grbićem prije par dana ugostio predsjednika TSCG Milorada Šutulovića…

“Naš klub želi da podrži sve što je povezano sa sportom i jako smo zadovoljni što smo našli još jedan način da predstavimo još jednu pozitivnu priču u svijetu sporta“, jasan je Novaković.

A glavni događaj za TEQMNE u 2023. godini u našem gradu je organizacija turnira Evropske tekbol turneje, koja će se održati od 28. do 31. marta, na kom će učestvovati preko 150 tekera iz cijelog svijeta.

“Prijateljstvo sa proslavljenim fudbalerom, omiljenim likom podgoričkih ljubitelja fudbala, od velikog je značaja za promociju tekbola kao sporta i aktivnosti Tekbol saveza Crne Gore i velika nam je čast što je upravo Grba naše zaštitno lice”, poručili su iz Tekbol Saveza Crne Gore.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here