Grbić: Hvala Mijaču i Vukoviću, utakmicu protiv Zete ću pamtiti dok sam živ

0

Ofanzivac Budućnosti Petar Grbić kazao je u izjavi za klupski sajt da je za njega velika čast što je među 11 najboljih igrača “plavih” u posljednjih 10 godina.

Prvenstveno mi predstavlja veliku čast, a zatim i obavezu da u narednom periodu dok budem nosio dres Budućnosti dam maksimum, kao i do sada. Što se tiče izbora naravno da sam počastvovan i ovo mi je možda i najveća lična nagrada u dosadašnjoj karijeri, pogotovo što sam je dobio od strane navijača iz svog grada i iz svoje države, u klubu u kojem sam ponikao. Ne vidim sebe u nekim narednim anketama ovog tipa, jer se nadam da će doći mlađi momci i zauzeti moje mjesto, kao i mjesto mojih kolega.

Sjajnom ofanzivcu su uzori bili Dejan Savićević i Andrej Ševčenko. Grbić je poručio da je veliki navijač Milana.

“Moji fudbalski uzori su bili Dejan Savicević, Andrej Ševčenko jer sam uz Budućnost i veliki navijač Milana. Što se tiče uzora iz našeg grada i kluba to je oduvijek bio i ostao Igor Burzanović”.

Djetinjstvo je proveo “pod Goricom“…

“Više se ni ne mogu ni sjetiti prvog dolaska na stadion, ali sigurno je da sam većinu svog djetinjstva proveo na njemu, gledajući utakmice i treninge prvog tima”.

Nakon niza godina provedenih u inostranim klubovima, Grbić je 2018. godine po prvi put debitovao u “plavom” dresu, i to u derbiju protiv Zete u Golubovcima. On je u 63. minutu zamijenio Iliju Tučevića…

“Sjećam se mog debija koji nije bio tako davno. Nakon niza godina provedenih u inostranstvu vratio sam se u svoj klub i ispunio želju da zaigram za prvi tim Budućnosti. To je bila utakmica protiv Zete koju ću pamtiti dok sam živ”, poručuje Grbić.

Ističe da sve u klubu raduje povratak na teren.

“Raduje nas povratak treninzima, već smo se i uželjeli jedni drugih. Nakon ove pauze i dok god nosimo plavo-bijeli dres motivacije za osvajanjem trofeja ne smije da fali”.

Grbić u klubu obavlja i ulogu direktora omladinskog pogona. On se ovim putem zahvalio predsjedniku Mijaču, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, kao i kompletnom UO kluba.

“Prvenstveno bih želio da se zahvalim predsjedniku Mijaču, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, kao i svim članovima Upravnog odbora na ukazanoj prilici da budem na čelu omladinske škole Budućnosti. Izbor na ovu poziciju za mene predstavlja i čast i obavezu da opravdam ukazano povjerenje. Drago mi je što ću svoje znanje i iskustvo koje sam godinama sticao igrajući u inostranstvu moći da prenesem mlađim naraštajima. Oduvijek me privlačila ideja o radu sa mladima, a svijest o ogromnom potencijalu kojim raspolaže omladina našeg grada me dodatno motiviše. Cilj mi je da djeca vole i poštuju grb i klub za koji igraju, a na njihovim trenerima je da im prenesu svo potrebno fudbalsko znanje”, zaključio je Grbić.

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here