Greška koja će skupo koštati Arsenal

0

Fudbalski klub Arsenal zainteresovan je da predstojećeg ljeta angažuje napadača PSV Ajndhovena Donelija Malena.

Voljeli ili ne voljeli Arsenal, odlaskom Arsena Vengera, ali i tokom njegovog mandata, izgledalo je povremeno da su mazohistički klub. Bilo je tu svakakvih odluka, koje nisu baš najbolje prošle, od trenera, pa do pojedinih igrača, ali greška koja im se desila 2017. godine, sada će ih skupo koštati.

U pitanju je Doneli Malen, sjajni napadač PSV-a koji blista ove sezone i na radaru je brojnih evropskih klubova, a spominje se i interesovanje Barselone.

Ono što bi mogla da bude inicijalna kapisla kada je reč o ovom transferu, jeste prošlost koju imaju Arsenal i Malen. Naime, mladi dvadesetjednogodišnjak je u periodu od 2015. do 2017. godine već igrao za ,,tobdžije“, tačnije, za njihov omladinski pogon, ali u klubu mu nisu pružili šansu u prvom timu i on je za 500.000 eura proslijeđen na ,,Filips“ stadion, gdje je eksplodirao ove sezone.

On je tada tražio da ima više minuta u prvom timu, što mu Arsen Venger nije mogao obećati, te je ovaj svoju sreću pronašao u Holandiji, gde ove sezone ima 19 golova i devet asistencija na svom kontu.

Za igrača koji je već bio njihov, Arsenal će, navodno, morati da plati 48 miliona funti, što i nije najbolji mogući scenario posle svega, ali u njemu vide idealnu dugoročnu zamjenu za Pjer-Emerika Obamejanga koji bi uskoro mogao da napusti klub.

Dobiće igrača koji ima iskustva igranja u prvom timu, a dovoljno mladog da im služi na duge staze, uz to, polivalentan je napadač koji može podjednako dobro pokrivati sve pozicije u napadu, a neće morati ni da se privikava na novu sredinu.

Ipak, greška koju nisu prepoznali 2017. godine, sada će ih skupo koštati i nova igra nerava hoće li im se isplatiti ili ne, počeće ukoliko se transfer dogodi.

Nije samo ni do Malena, to je valjda jasno…