HADŽIBEGIĆ: Idemo na pobjedu, svaki igrač će dati maksimum

0

,,Hrabri sokoli“ sjutra veče igraju prijateljski meč sa Mađarskom, koji će, kao i onaj iz marta 2007. godine, nositi dosta simbolike.

Tada je to bio prvi meč crnogorske reprezentacije, sada je ovo debitantski za Faruka Hadžibegića u ulozi selektora Crne Gore.

Ne smatram da sam nešto bolji od ostalih koji su bili tu. Porazi i pobjede su sastavni dio igre, a mi moramo da promijenimo stranicu, a ne da razmišljamo zašto smo peti. Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo, kazao je selektor Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji i najavio igru na pobjedu protiv Mađarske.

Igramo kod kuće, pred svojim navijačima i, uz poštovanje rivalu, idemo na pobjedu. Uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 odsto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi.

Iskusni stručnjak je zadovoljan prvim danima rada u reprezentativcima Crne Gore.

Znam da žele da se dokažu, želja je možda čak i prevelika, takva je situacija bila juče na treningu. Moramo i to da kanališemo, da budemo mirni, da ne stvaramo još veći pritisak. Nije poenta u tome da se dokažu novom selektoru. Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i kvalitetnog protivnika ispred sebe, objasnio je selektor.

Hadžibegić smatra da je sjutrašnji rival veoma kvalitetan tim.

Pobijedili su Hrvatsku, drugu reprezentaciju na svijetu, a malo ko je to uspio. Disciplinovani su, jaki su u prekidima i sigurno će pokušati da iskoriste našu situaciju da nam naprave pritisak. Ali, vjerujem da možemo da pobijedimo, poručio je Hadžibegić.