Hadžibegić: Kao fudbalska nacija moramo da imamo visoke ciljeve

0

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić bio je vrlo zadovoljan izdanjem ekipe u pobjedi nad Kiprom u Nikoziji.

“Sokoli” su pogocima Stevana Jovetića slavili sa 2:0 i potvrdili da su prvi favoriti za prolaz u B diviziju Lige nacija.

“Zadovoljan sam kompletnim timom, koji je danas bio ovdje. Imali smo sjajan ambijent, shvatili smo ozbiljnost situacije. Insistiram na tome, na kolektivu. Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljno, iako smo imali određene probleme zbog umora. Ali, ozbiljnost i disciplina – to je nešto što treba da nas vodi i ubuduće. Ispoštovali smo i dres, i navijače, i sve ljude koji nas prate”, rekao je Hadžibegić.

Već za tri dana je novi izazov, duel protiv Luksemburga koji je večeras pobijedio Azerbejdžan sa 2:1.

“Ne bih da upadnem u zamku poslije jedne pobjede, protiv Kipra, iako je bilo mnogo dobrih stvari. Ima i nekih koje moramo da popravimo. Kad budemo u B diviziji, onda možemo da kažemo da smo napravili iskorak. Mi smo u grupi u kojoj sve četiri ekipe žele da idu u viši rang. Mi kao fudbalska nacija moramo da imamo takve ciljeve, mi želimo da pobjeđujemo, ali respektujemo sve rivale”, rekao je Hadžibegić.

Stevanu Jovetiću je bilo dovoljno 45 minuta da pokaže da je glavna napadačka opcija…

“Ako kažem da je Stevan Jovetić vrhunski igrač, neću reći ništa novo. Nažalost, nismo ga imali odavno, zbog povreda. On je važan kao igrač, ali možda još važniji i kao čovjek, kao neko ko pokreće grupu. Mi smo sa njim dobili mnogo i na terenu i van njega”, zaključio je Hadžibegić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here