Hadžibegić skratio spisak i poručio: Bilo bi idealno da pobijedimo

0

Duel sa Azerbejdžanom igra se danas od 15 časova…

Prvi put u 2020. godini ,,sokoli“ će u Podgorici odigrati takmičarski meč – danas od 15 časova na Gradskom stadionu počeće utakmica 3. kola Lige nacija protiv Azerbejdžana.

Nakon dvije pobjede na Kipru i u Luksemburgu, fudbaleri Crne Gore žele novi trijumf u ovom takmičenju.

– Imamo vrlo dobru sliku o rivalu, ozbiljno smo ih shvatili. Koliko god izgleda da je šest bodova odličan rezultat, nije to neka enormna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće. Ako izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Idealno bi bilo da pobijedimo, a Luksemburg izgubi. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju. Azerbejdžan je sa igračem manje dao gol Luksemburg, nije prestajao da igra, a potom je pobijedio Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ih pobijedimo. Pristupam utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta. – kazao je selektor Faruk Hadžibegić na jučerašnjoj pres konferenciji.

Prije dva dana, Crna Gora je remizirala u prijateljskom meču sa Letonijom (1:1). Iskusni stručnjak zadovoljan je i tom predstavom njegove ekipe.

– Kolektivno gledano, zadovoljan sam angažmanom, voljom igrača da dokažu da sam u pravu što sam ih pozvao. U teškim uslovima pokazali su da sa ponosom nose dres Crne Gore. Što se tiče igre, trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Razgovarao sam sa njima, ni sa jednim od njih nijesam zadovoljan, niko nije podbacio. Bilo je pozitivnih stvari, ali i onih koje treba korigovati – istakao je Hadžibegić koji je smanjio broj igrača na spisku.

– Adžić, Kalezić i Kordić su se vratili u klubove, ali isključivo zbog što na njihovim pozicijama imamo po dva igrača. Razlog nije loša igra, ne radi se o kazni ili mom nezadovoljstvu. Jednostavno, lakše je raditi sa manjom grupom igrača.

Hendikep će biti odsustvo Stefana Savića, koji neće igrati zbog parnih kartona.

– To je veliki hendikep, ali znači nam što je sa ekipom. Ima autoritet, liderske sposobnosti, znači mnogo timu iako nije na terenu. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, nadam se da se na terenu neće osjetiti njegov izostanak.

Sa druge strane, ekipa je u boljem fizičkom stanju nego u septembru.

– U međuvremenu su trenirali, igrali utakmice… Mislim i da će u novembru biti spremniji nego sada, rekao je Hadžibegić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here