HAOS U RIMU: Ultrasi Rome …

0

Najvatreniji navijači Rome iz legendarne grupe pod nazivom “Curva Sud”, započeli su žestoku bitku protiv predsjednika kluba Džejmsa Palote koji gradnjom novog stadiona želi da uvede nove mjere zaštite na utakmici.

Kompletan plan sigurnosne reforme predsjednik Rome isplanirao je u saradnji s policijom.

– Još nismo odlučili koju ćemo vrstu sistema za prepoznavanje lica koristiti na novom stadionu, rekao je nedavno predsjednik Rome i objasnio svoje razloge:

– Pogledajte samo na šta liče derbiji između Lacija i Rome. Na sjeveru nema ni blizu nereda kao u Rimu i zato moramo pojačati mjere zaštite. Napravio sam ličnu arhivu s čitavim nizom lica huligana, ali nažalost slike su većinom mutne.

Ovakva izjava predsjednika Rome podigla je na noge ultrase Rome koji su postavili transparente u klupskom trening centru te na zemljištu na kojem bi trebalo da se gradi novi stadion. Na brojnim transparentima je najčešće moglo da se vidi: “Palota špijunu”, a manja grupa navijača odlučila se na korak dalje, te je poslala javno pismo predsedniku:

– Istorija Rome su navijači, a ne uspjeh na terenu! Ti to aktivno pokušavaš da uništiš mijenjajući simbole kluba, sarađujući sa policijom, stavljanjem barijera na Olimpiko. Stoga ti poručujemo: Ne želimo novi stadion!!! Ne želimo ovakvog predsjednika, koji koristi svaku priliku da nas izda ili vrijeđa! “Curva sud” živi vječno!

sportskacentrala.com