“Hrabri sokoli” odradili prvi trening

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je današnjim treningom na Kampu FSCG pripreme za prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Slovenije.

foto: fscg.me

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je 18 igrača, dok će se do 28. maja i utakmice u Zenici ekipi priključiti još Adam Marušić, Nebojša Kosović, Marko Simić i Vladimir Jovović. Marušić i Kosović stižu sjutra, Simić u subotu, a Jovović u nedjelju, kada ekipa bude u Sarajevu. Protiv BiH i Slovenije definitivno neće igrati Stevan Jovetić, Stefan Savić, Nikola Vukčević, Mladen Božović, Emrah Klimenta, Aleksandar Šćekić, Marko Bakić, Mirko Ivanić i Vukan Savićević.

Na prvom treningu bio je golman Danijel Petković, koji je pola sata prije odlaska na teren razgovarao sa predstavnicima medija.

Biće ovo dobar test za nas. I BiH i Slovenija imaju kvalitet, tako da nas očekaju dvije teške utakmice. Posebno iz razloga što nam je dosta promijenjen sastav jer desetak igrača nije tu sa prvobitnog spispa. U Zenici će utakmica biti tvrda, ali se nadam da će svako od nas dati maksimum i da će rezultat biti zadovoljavajući, kazao je Petković.

Ovi mečevi su prilika za debitante i neke igrače koji su ranije imali manju minutažu.

Sigurno da je tako. Tu je par igrača iz domaće lige i to će biti fin test za njih. Selektor će ih imati u vidu, tako da je to odlična proba. Prijateljske utakmice su malo manje ispraćene, ali će u Zenici sigurno biti spektakl za ispraćaj trojice njihovih reprezentativaca. Tamo vole fudbal, navijači će doći u velikom broju, dodao je golman Lorijena.

,,Sokoli“ će drugi trening odraditi sjutra od 18 časova, takođe na terenu Kampa FSCG. Brifing za predstavnike medija počeće pola sata ranije.