Hrvati podsjetili na najveći neostvareni transfer iz Dinama u Zvezdu

0

Dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu iz Dinama promijenio je istoriju crveno-bijelih koji su sa njim stigli do titule prvaka Evrope, a malo je nedostajalo da bude relizovana još jedna transfer „bomba“ iz Zagreba.

Hrvatski „Index“ podsjetio je danas na još jednu priču na relaciji Dinamo-Crvena zvezda koja nije realizovana, ali je malo nedostajalo da Zvonimir Boban postane fudbaler crveno-bijelih.

Ovaj portal je podsjetio na riječi Dragana Džajića koji je već postigao dogovor sa Bobanovim ocem.

– Osim Prosinečkog, iz Dinama sa mogao da dovedem i Zvonimira Bobana. Malo je nedostajalo da realizujem i taj transfer. Dogovarao sam to sa njegovim ocem Marinkom i samo da nisam žurio na more, Boban bi sigurno igrao na Marakani, govorio je svojevremeno Džajić.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević direktan je krivac što je Prosinečki završio u Beogradu, a on je prije 30 godina ovako govorio o odnosu sa crveno-bijelima.

– Uporno me kritikuju što sam bio darežljiv prema Crvenoj zvezdi tako što sam joj iz Dinama dao Boru Cvetkovića, Milivoja Bračuna, Roberta Prosinečkog. Svima koji to rade odgovaram da je Zvezda nama učinila najveću uslugu jer je afirmisala Dinamo. Pa sama priznaje da su joj trenutno najbolji igrači naši bivši, govorio je tada Blažević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here