I drugoligaši počeli da se žale: Sudija došao da odradi posao za nečiji interes

0

Poslije odigrane utakmice 19.kola Druge Crnogorske fudbalske lige između Fudbalskog kluba Igalo 1929 i OFK Mladosti iz Donje Gorice, odigrane na “Solilima”, dana 02.12.2021.godine, fudbalski klub Igalo 1929 je riješio da više ne ćuti i ne dozvoli da ovakve nesportske stvari koje razaraju sport prođu nezapaženo.

Želimo ovim putem da se obratimo medijima i takmičarskim organima FSCG i ukažemo na niz neregularnosti u meču koji je završen rezultatom 0:2 u korist ekipe Mladosti iz Donje Gorice kako bi ukazali na brojne nefudbalske i nesportske stvari kao i na činjenicu da se na ovaj način obesmišljava svaki sportski i stručni rad, napor i treninzi u jednom normalnom klubu, koji se ne bavi manifetlucima.

Za glavnog arbitra na utakmici određen je Nikola Cvijović iz Budve, koji je od samog početka utakmice bio “glavni akter” svojim tendecioznim i krajnje nekorektnim odlukama.

Od početka meča arbitar Nikola Cvijović je pokazao da je došao da “odradi posao” za nečiji interes. Uglavnom je imao debelu zaštitu kad je na tako očigledan način i pored kamera i pored direktnog prenosa utakmice uspio da isprovocira sve i ponavljamo “odradi posao”, a mi u kratkim crtama navodimo primjere zbog kojih je arbitar Cvijović imao dvostruke aršine na utakmici 19.kola 2.CFL.

Tendeciozna i maliciozna odluka desila se u 60.minutu. Naš mladi igrač Kosać je oboren u kaznenom prostoru gostiju od strane Dinoše, a umjesto da pokaže na bijelu tačku, arbitar Cvijović je svirao kontrafaul za gostujuću ekipu.

U 79.minutu drugi žuti karton kod gostiju trebao je da zaradi igrač sa brojem 30 Mihaljević pošto je načinio grub prekršaj nad Ilićem. Ponovo je na scenu stupio arbitar Cvijović koji je izvadio žuti karton (uslijed čega bi bio i crveni karton), a potom nakon prepirke domaće i gostujuće ekipe, vratio isti u džep što dodatno govori da je poslat da “odradi posao”.

Glavne situacije su bile kod postignutih pogodaka, gdje je glavni akter bio upravo arbitar Cvijović svojim nekorektnim odlukama, naslanjajući i naginjajući se ekipi Mladosti, a situacije oko nesviranja faulova za ekipu Igala 1929, prekidanje normalnih akcija Igala 1929 su za svaku osudu.

Ovim ne želimo da umanjimo rezultate OFK Mladosti iz Donje Gorice koji su na našem terenu dočekani domaćinski, u sportskom duhu, onako kako i dolikuje našem klubu.

Sublimirajući čitav tok svih utakmica, mi smo od samog početka prvenstva pa do samog kraja polusezone izuzetno oštećeni, diskriminisani, a itekako etiketirani od strane FSCG.

Itekako mislimo da je Fudbalskom savezu Crne Gore i njihovim “ekspertima” Fudbalski klub Igalo 1929 trn u oku, a mišljenja smo da je možda uticalo na takvo nešto i odabir protivkandidata na dan izbora novog predsjednika FSCG.

Postavlja se pitanje, dokle više sa neregularnostima i da li ćemo i mi i klubovi iz Telekom 1.CFL (Sutjeska, Rudar i Mornar), kao i članovi Telekom 2.CFL (Igalo 1929 i Arsenal) imati konačno pravedno suđenje, suđenje na ravne časti.

Fudbalski klub Igalo 1929 kao stub fudbala u Herceg Novom, kao klub koji je pod ingerencijom Opštine Herceg Novi, neće nikad učestvovati u “prljavim igrama”, a Igaljani će se iz ovoga izdići i svojim poštenim, časnim i marljivim radom dostići do rezultata koji će samo biti ostvaren na zelenom tepihu.

U nadi da će organi FSCG sagledati sve sporne situacije i da će se konačno igrati fudbal, sportsko i pošteno nadmetanje, a ne da pravdu dijele arbitri koji će biti “kažnjeni” suđenjem u Telekom 1.CFL, dok časni i pošteni klub ispaštaju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here