I omladinci Zvezde protiv Bajerna jure proljeće u Evropi

0

Omladinci Crvene zvezde u petom kolu Lige šampiona za fudbalere do 18 godina dočekuju Bajern i kao njihove starije kolege, imaju šansu da se u slučaju povoljnog rezultata približe evropskom proljeću.

Šef stručnog štaba crveno-bijelih omladinaca Slavoljub Đorđević, ističe da njegovom timu u goste dolazi najkvalitetnija ekipa u grupi, ali da vjeruje u svoje izabranike.

– Imamo veoma gust raspored, ali to je čar igranja u Zvezdi. Iznova svi moramo da se dokazujemo i to pokazuje veličinu našeg kluba. U goste nam dolazi protivnik koji je već obezbijedio prolazak dalje i koji je pokazao da posjeduje ogroman kvalitet. Nama mnogo znače evropske utakmice, jer učimo iz njih. Nismo imali mnogo vremena za oporavak posle derbija, imamo neke probleme sa povrijeđenim igračima, ali moramo da stisnemo zube i da probamo da napravimo dobar rezultat – rekao je Đorđević.

Dva kola prije kraja prve faze takmičenja Bajern je prvi u grupi sa 10 bodova, Zvezda je druga sa 7, treći je Totenhem sa 4 i posljednji Olimpijakos sa jednim bodom.

Utakmica između omladinaca Crvene zvezde i Bajerna igra se u utorak od 16 časova na stadionu FK Voždovac.