I ovog ljeta: “Montenegro CUP BUDVA 2023”

0

Kao i prethodnih godina, i ovog ljeta održaće se 8. po redu, međunarodni omladinski fudbalski turnir – „Montenegro Cup BUDVA 2023“.

Do sada je prijavljeno 37 ekipa iz Hrvatske, 44 iz Srbije, 6 iz BiH, 7 iz Poljske. Takođe, učešće na turniru uzeće i preko 50 ekipa iz Crne Gore. Broj prijavljenih raste iz dana u dan.

Broj učesnika, ekipa, kao i obim zemalja iz kojih nam dolaze ekipe svake godine raste, i znatno se povećava. Prošle godine nas je posjetilo preko 90 ekipa iz našeg regiona, u pratnji roditelja, i članova njihovih porodica. Pored velike važnosti za razvoj sporta u našoj zemlji, smatramo da je ovaj turnir veoma bitan i za razvoj turizma naše predivne zemlje – rekao je za CG Fudbal Nenad Filipović organizator turnira.

Filipović je poručio da na ovom turniru očekuje mnogo više dječaka i djevojčica.

Na dosadašnjim turnirima takmičile su se mnoge poznate ekipe, među kojima su i:
FK Rad Beograd

FK Crvena zvezda

  • FK Vojvodina Novi Sad
  • Velež Mostar
  • NK Zadar
  • FK Kiker Kraljevo
  • FK Borac Paraćin

Uz gore navedene ekipe, ove godione će odmjeriti snage još veći broj novih klubova, kako iz našeg regiona, tako i brojna zvučna imena iz Evrope.

SISTEM TAKMIČENJA

Takmičenje se održava po sistemu grupa: 4 grupe po 4 ili 5 ekipa. U svakoj takmičarskoj generaciji imaće od 16 do 20 ekipa. Svaka grupa igra po sistemu – svako sa svakim, u narednu fazu takmičenja prolaze dvije najbolje ekipe iz svake grupe.

Ostatak takmičenja se nastavlja u kup sistemu, igra se četvrtfinale (1/4), polufinale (1/2), utakmica za treće mjesto, i finale.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here