Igrači štrajkuju, ali će sjutra igrati

0

U Fudbalskom klubu Petrovac se poslednjih dana suočavaju sa najžešćom krizom u posljednjih deceniju i po, a kako ističu iz Uprave kluba, nalaze se u jednom od najtežih trenutaka od nastanka. “Nebesko-plavima” nakon slabih rezultata prijeti prvo ispadanje u drugoligaški rang. S druge strane, igrači se od srijede nalaze u štrajku, a juče se nisu odazvali na poziv da počnu da treniraju, što je razlog da su danas ponovo pozvani da se vrate svojim radnim obavezama i treningu.

Igrači pak tvrde da su egzistencijalno ugroženi, ali i da su se dogovori li da ne daju izjave za medije.

-Želja nam je da Petrovac nastavi borbu za opstanak, a ne da se sa Upravom prepucavamo preko novina. Vidjećemo šta će se dešavati naredna dva dana, ali mi ćemo svakako igrati protiv Budućnosti – saopštili su igrači Petrovca prenosi DAN.

Ipak, i pored najava igrača da će igrati, čelnici kluba juče su se obrati li Fudbalskom savezu Crne Gore, sa zahtjevom da se utakmica protiv Budućnosti odloži. Da li će do toga doći, ostaje da se vidi.

Takođe, iz Uprave ponavljaju da je klub iznad svih i da pored nadljudskog zalaganja, dugogodišnjeg volonterskog rada svih, često davanjem ličnih sredstava za napredak i funkcionisanje kluba, ne mogu dozvoliti bilo kakva uslovljavanja i pritiske, kako pojedinaca, tako i cijelog tima.

-Pokušavamo da već danima dođemo do nekog iz nadležnog Sekretarijata, ali nam se niko ne javlja. Tako je bilo i juče. Znamo da je budžet pred usvajanjem i da klub nije ništa dobio od sredstava za ovu godinu zbog poznatih događaja u Opštini. Bili smo na razgovoru i kod predsjednika Marka Bata Carevića. Naš klub je jedan od rijetkih koji je igračima dao sve plate za prvi dio prvenstva, i naravno da su sa da na redu primanja za februar. Koliko smo mogli, snalazili smo se i pored loših rezultata, pokrivali svakodnevne i troškove utakmica kažu iz Uprave i dodaju:

– Začudila nas je ova reakcija cijelog tima, znajući da veći broj igrača nastupa za klub više godina, te da smo svima uvijek isplaćivali sve dogovoreno. Kad je bila smjena trenera, niko do njih ama baš ništa nije rekao, niti pominjao obustavu rada. Odradili su trening i vjerovatno su se posle dogovorili da neće više da treniraju, da su navodno izgubili povjerenje u Upravu i Opštinu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here