Igrači traže otkaz za selektora: Ne da nam da jedemo, vrijeđa nas…

0

Potpuni haos vlada u reprezentaciju Slovenije do 21 godine.

Reprezentativci ove zemlje traže smjenu selektora Primoža Glihe jer ih on maltretira i traže od Saveza do što prije reaguje.

“Vrijeđao nas je konstantno, trenirali smo bez zagrijavanja, nikad nismo analizirali protivnika i ne pripremamo se za utakmice. Ne smijemo spavati tokom dugih putovanja, ne smijemo slaviti golove. Jednom nas je natjerao da ručamo musli i jogurt prije utakmice, zabranio je mobitele i TV, a vrata soba moraju biti otvorena. Provaljivao je u sobe kada bismo ih zaključali, a društvene igre smo mogli igrati samo za novac”, navode fudbaleri i nastavljaju:

“Dvojica fudbalera su 5. oktobra saznala da imaju koronavirus. U tom periodu selektor je sa svojom ekipom pio na recepciji hotela i tako nas je sve ugrozio. Dva dana kasnije nam je oduzeo mobitele. Tu večer ih je ponovo tražio, mi smo odbili dati. Počeo se raspitivati ko stoji iza ponbune, otjerao je kapitena kući. Pobunili smo se, tražili smo povratak Jana Mlakara, ali je rekao da on više ne može biti kapiten i da sami napišemo pravila ponašanja. Odulučili smo da se mobiteli ne oduizmaju, da zatvaramo seobe, da smijemo gledati televiziju, te da selektor odluči kad moramo biti u sobi, ali ne i šta ćemo tamo raditi”, saopštili su igrači u pismu.

Oni su istakli da neće igrati za selekciju Slovenije dok je on selektor i tražili su njegovu ostavku i sada se čeka odluka Fudbalskog saveza Slovenije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here