Igrači Zvezde se odrekli milion eura

0

Fudbaleri Crvene zvezde odrekli su se oko milion eura ukupnog neto iznosa koliko bi dobili na plate od strane kluba, prenosi ,,Žurnal“.

Nakon sastanka, igrači su prihvatili predlog kluba da im se plate tokom perioda kada prihoda nema i kada su pojedini transferi trebali da popune budžet – prepolove.

Tako će klub sačuvati oko milion eura, a ovaj dogovor najviše je uticao na El Fardu Bena, koji je nedavno potpisao novi ugovor prema kojem zarađuje 650.000 eura godišnje. On je ostao bez nešto više od 60.000 eura, a slično su prošli i Ričmond Boaći, Seku Sanogo, Milan Borjan, Hoze Kanjas i Mateo Garsija.

Oko 50.000 eura će izostati sa računa Milošu Degeneku, Tomaneu, Mirku Ivaniću, Nemanji Milunoviću, Milanu Gajiću…

Kada se ubroje plate i Marka Gobeljića, Milana Pavkova, Dušana Jovančića i drugih, dođe se do pomenute cifre sa početka teksta.

Ovaj list takođe najavljuje da postoji mogućnost da Crvena zvezda naredne sezone dogovori sa svojim fudbalerima da se odreknu 10 odsto plata zbog situacije koja je, nesumnjivo, mnogo uticala na klub, ali da će im to biti nadoknađeno ukoliko se plasiraju u neko od evropskih takmičenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here