Igramo za sebe i svoju državu i grb

0

Utakmica Crne Gore i Holandije još dugo će se prepričavati, bod do kojeg su oslabljeni ,,hrabri sokoli“ došli fanatičnom borbom ima višestruki značaj.

Ipak, vremena za slavlje praktično i da nema, već u utorak na Gradski stadion stiže Turska. Kojoj će taj meč biti ključni u borbi za prvo ili drugo mjesto na tabeli grupe G.

Pokušaćemo da naš pristup bude kao protiv Holandije. Dakle, da budemo organizovani, borbeni i disciplinovani na terenu. Svaki igrač treba da pruži maksimum, ako bude tako sve će doći na na svoje mjesto. Vjerujem da im možemo parirati na kvalitetan način, istakao je Miodrag Džudović, asistent u stručnom štabu selektora Miodraga Radulovića.

Crna Gora je u ovom kvalifikacionom ciklusu uspjela da šokira i Tursku. U Istanbulu je bilo 2:2, poslije 2:0 za domaćina i nakon gola Rista Radunovića u posljednjim trenucima meča.

Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, koja je u prvom dijelu kvalifikacija bila u velikom usponu. Doživjeli su pad na Evropskom prvenstvu, iako su njihova javnost i navijači imali velike ambicije, a došla je i smjena selektora. Sada su u sitiaciji da njima treba, ali mi ćemo biti spremni. Igramo za sebe i svoju državu i grb. Izaći ćemo na teren dostojanstveno, pružiti maksikim, pa ko bude bolji neka pobijedi, poručio je Džudović.

Upravo je Džudović, kao član odbrambene linije ,,hrabrih sokola“, odigrao nekoliko velikih utakmica reprezentacije Crne Gore. Protiv Engleske, Ukrajine, Švajcarske… Remi sa Holandijom svakako spada u red istorijskih mečeva.

Ovakve utakmice daju ogromno iskustvo. Kroz ove utakmice postaješ bolji, dobijaš više samopouzdanja. Nadamo se da će sve ovo pozitivno uticati i da nećemo prosuti ovo što je ekipa u subotu uveče uspjela na terenu da ostvari, istakao je Džudović, prenoseći utiske o utakmica sa ,,lalama“.

Utisci su zaista pozitivni. Realno, nismo očekivali sve ovo, posebno zbog problema koje smo imali uoči utakmice i okolnostima koje su se dešavale oko nas. Mislim da smo izvukli maksimum, zadovoljni smo. Opšte je zadovoljstvo, nadam se da će ovo biti podstrek za rad i dobru pripremu za sljedećeg protivnika, kako bi na jedan kvalitetan način završili ove kvalifikacije, dodao je Džudović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here