Igrao sam za Zvezdu povrijeđen

0

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i peta Zvezdina zvijezda, Dragan Stojković Piksi, podsetio se vremena dok je kao fudbale nosio dres crveno-bijelih.

Stojković je rekao da je uvijek davao sve od sebe, igrao čak i povrijeđen i uvijek poštovao svaku utakmicu i protivnika.

– Na svakoj utakmici trudio da dam maksimum, nikad se nisam štedio. Igrao sam u Zvezdi i povrijeđen, što niko ne bi. Čak i po „vašarima“, na prijateljskim utakmicama koje su mnogi izbjegavali. Znao sam koliko ljudima znači da me vide, nije me bilo stid. I onda svi kažu: „majstore, ti ne moraš da ideš sa ekipom“… Ne, ja sam prvi koji ide tamo, bio sam lojalan klubovima, nisam volio da se selim, zato ima malo klubova u kojima sam igrao, ali sam ponosan na tu želju i volju da na svakoj utakmici dam maksimum, izjavio je Stojković za Sportski žurnal.

Klasičnih „desetki“ u fudbalu je sve manje.

– Mislim da će ih biti još, ne bih volio da budem pesimista i da kažem da neće. Fudbal se puno promijenio, u današnjem ih nešto ne vidim. Sistemi u kojima se sada igra i ne traže „desetku“… Mada, po mom mišljenju, u bilo kom sistemu za „desetku“ ima mjesta u fudbalu. On je pokretač, mozak, neko ko oplemenjuje igru, daje joj šarm, ko se hvata lopte kad niko neće, ko odigrava posljednji pas… Čim je neko nosio „10“, postojao je razlog zašto je nosio baš taj broj… Moraš da imaš kontinuitet, nije dovoljno da odigraš jednu, dvije ili pet utakmica i da se zadovoljiš tim… Danas, igrači odigraju jednu ili dvije utakmice i dižemo ih u nebesa iako su cijelu sezonu katastrofalni, s obzirom na ono što se očekuje. Volio bih da kontinuitet bude prisutan, zaključio je popularni Piksi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here