International Group novi vlasnik FK Mogren 1920

0

Čelnici RS “International Group” zvanično su postali jedinstveni vlasnici FK Mogren 1920. Danas je započeta i procedura registracije sa sjedištem u Budvi.

U svojoj grupi, mogu se pohvaliti i vlasništvom RISTA “Academy Australia”, fudbalske akademije.

“Poslije nekoliko neuspješnih pokušaja da se ponovo igra pod imenom “Mogren”, među ostalima pamtimo i pokušaj sadašnje FK Budve koja je od tadašnjeg ministra sporta dobila negativan odgovor, ovog puta, to nije bila prepreka i procedura registracije je započeta. Novi, zdraviji i moderniji Mogren defitivno je potreban Budvi, ali i crnogorskom fudbalu”, navodi se u saopštenju.

Mogren je u dva navrata bio šampion Crne Gore (2009, 2011), jednom osvajač kupa Crne Gore (2008), dva puta je osvajao drugu ligu Jugoslavije (1998, 2002), jednom republičku ligu Crne Gore (1981), a iste godine i republički Kup Crne Gore.

“Dugo smo prelamali i promatrali istoriju Mogrena. Za jedno udruženje sa jasnom idejom, osnovati klub u Budvi pod bilo kojim drugim imenom, dok FK Mogren spava, smatrali smo nepravdenim potezom. Iz tog razloga, smo išli detaljno u svaki problem koji je postojao pod tim imenom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će učiniti sve da zajedno sa čelnicima Opštine nađu rješenje za, kako ističu, zamršenu fudbalsku situaciju u Budvi.

“Negdje su se definitivno dešavali propusti u radu kluba, opštine, zvaničnika. Mi smo sada u procesu registracije, očekuje nas skupština kluba u decembru, pa ćemo izaći sa svim stavovima. Jedno je sigurno, mi ćemo razgovarati i sa gradom, i sa potraživačima, kao i sa FK Budvom, pokušavajući da nađemo zajednicko rješenje za zamršenu fudbalsku situaciju u Budvi. Mi počinjemo od nule, želimo čistu priču i ako je moguće, želimo da probamo da budemo i faktor mirenja među tim stranama, međutim ako to nije moguće mi ćemo naše rješenje potražiti samostalno. Šteta je da fudbal u Budvi nije čist, jer su svi preduslovi da bude takav ispunjeni, pogotovo sada kada FK Budva radi odličan posao i ponovo vraća Budvu na fudbalsku mapu Crne Gore.”, stoji u saopštenju.

Skupština kluba, zakazana je za 17. i 18. Decembar u hotelu Hilton u Podgorici.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here