Intervju – Luka Rotković: Uprava od mene očekuje puno

0

Crnogorski internacionalac Luka Rotković u dresu Dinama iz Minska pruža odlične partije.

Foto: Dinamo Minsk FB

Po mnogima, ovaj robusni napadač je odavno trebao dobiti poziv u nacionalnu selekciju Crne Gore, međutim poziv nije stigao na njegovu adresu.

U dosadašnjem dijelu sezone nekadašnji centarfor Okžetpesa je na devet odgranih mečeva postigao tri pogotka.

Za veoma kratko vrijeme postao je ljubimac navijača ovog kluba. On je u prethodnom meču tamošnjeg šampionata protiv Dinamo Bresta (1:4) postigao dva pogotka.

Sigurno da su mi ti golovi mnogo značili, međutim idem dalje , želim da postižem što više golova, kako bih opravdao sva očekivanja ljudi iz kluba – kazao je Rotković.

Rotković nam je kazao da je prezadovoljan uslovima u klubu, nada se da njegov tim može do trofeja.

Mogu vam reći da sam prezadovoljan uslovima u Dinamu. Sve je na vrhunskom nivou. Ovo je klub sa velikom tradicijom, i naravno da su ciljevi uvijek visoki. Nadam se da ćemo ove sezone uspjeti da osvojimo trofej. Biće velika borba i “trka” do samog kraja. Bate Borisov je veliki konkurent – rekao je nekadašnji napadač Mornara

Njegovu ekipu očekuje kvalifikacije za LE , Rotković se nada da će on i njegovi saigrači uspjeti da doguraju što dalje.

Očekuju nas kvalifikacije za Ligu Evrope. Sigurno da je to jedan veliki izazov, i cilj nam je da doguramo što dalje. Veliki plus je to što smo u prva tri kruga povlašćeni.

On nam je saopštio da je Premier Liga ujednačena, te da se u svakom meču mora dati maksimum.

-Liga je ujednačena, i svaka utakmica je teška. Na svakom meču se mora pružiti maksimum , ukoliko želite pozitivan rezultat. Sve u svemu, radi se o jednoj veoma kvalitetnoj ligi.

Uprava kluba od našeg internacionalca očekuje puno.

Sigurno da čelnici kluba očekuju mnogo, jer su me zbog toga i doveli u Dinamo. Nadam se da ću u narednim mečevima opravdati njihovo povjerenje – rekao je Rotković.

Dinamo nakon 10 odigranih kola zauzima 2.poziciju na tabeli sa 17 osvojenih bodova. Pet bodova više ima prvoplasirani Bate Borisov.