Intervju – Vukašin Poleksić: Tumba je donio osvježenje, vidi se napredak

0

Najbolji crnogorski golman, Vukašin Poleksić govorio je za naš portal o svom klubu, reprezentaciji Crne Gore, novom selektoru…

Poleksić je za nacionalni tim naše države upisao 37 nastupa. 

U prošloj sezoni u dresu Bekeščabe je upisao 16 nastupa.

Poleksić je u Bekeščabu stigao iz Sutjeske u zimskom prelaznom roku.

On je kazao da je selektor Tumbaković donio “osvježenje” u ekip, te da se vidi napredak u igri.

– Dolaskom selektora Tumbakovića dobili smo “osvježenje” u reprezentaciji, pozitivnu energiju, atmosferu. Vidi se značajan napredak u igri, što je svakako za ohrabrenje. Nažalost, imali smo malo vremena da se uigravamo i upoznamo, ali kroz ove prethodne dvije utakmice vidio se napredak – kaže Poleksić.

Ekipa našeg reprezentativca, Bekeščaba preselila se u NB 2 ligu Mađarske. 

Poleksić kaže da ostaje žal za ispadanjem, ali pozitivno je to što je u svakom meču branio na vrhunskom nivou i bio je jedan od najbolje ocijenjenih golmana NB 1 lige.

– Pa sigurno da ostaje žal za ispadanjem u niži rang. Sigurno da sam ranije došao u klub da bi bilo mnogo bolje, jer kad sam ja stigao ekipa je previše zaostajala. Međutim, ja sam zadovoljan svojim partijama. Nekoliko puta sam bio u idealnom timu lige, najbolje ocijenjeni golman. Nekoliko mečeva sam branio na vrhunskom nivou. Sve u svemu, ovo je bila moja najbolja polusezona u karijeri – rekao nam je nekadašnji golman Sutjeske i Debrecina.

Nezamjenljivi čuvar mreže našeg nacionalnog tima će uskoro znati ime svog novog kluba, u koji će ići na pozajmicu.

– Ja sam produžio ugovor sa Bekeščabom na tri godine. Međutim, dogovorio sam se sa čelnicima kluba, do ovu sezonu provedem na pozajmici u nekom prvoligašu, a ukoliko Bekeščaba naredne sezone obezbijedi povratak u društvu najboljih ja ću se naravno vratiti tamo.  Imam nekoliko odličnih ponuda, tako da je samo pitanje dana kada ću znati ime svog novog tima – zaključio je Poleksić.