Iskra demantovala Bajka!

0
Foto: Vedad Drešević

Fudbalski klub Iskra demantovao je navode igrača tog tima Havijera Bajka da mu je otkazao smještaj i hranu, kao i da mu u prethodna četiri mjeseca nije isplaćivao zaradu.

FK Iskra ispoštovao je sve obaveze u vezi sa profesionalnim angažmanom fudbalera. Tačno je da je fudbaler podnio tužbu Arbitražnom sudu FSCG, u kojoj je istakao svoje zahtjeve koji su u cjelosti neosnovani i nepotkrijepljeni odgovarajućim dokazima. Bajk se krajnje neprofesionalno i neodgovorno odnosio prema svojim obavezama u klubu i često je kršio klupsku disciplinu, pa je više puta kažnjavan. Nesporna je činjenica da se nije odazvao na prozivku zakazanu za 9. januar, kada su počele pripreme za predstojeću polusezonu, a nije izostanak najavio klubu”, saopšteno je iz danilovgradskog kluba.

Iz Iskre su naveli da je zbog toga 10. januara Bajk suspendovan shodno Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti. Takođe, oni su saopštili da je do tog momenta klub uredno izmirivao obaveze po pitanju hrane i smještaja.

Zbog toga su, neprihvatljive njegove tvrdnje da mu se po tom osnovu bilo što duguje, pa su uvjereni da će se u postupku pred Arbitražnim sudom FSCG dokazati ispravnost i istinost navoda kluba i neosnovanost tužbenog zahtjeva argentinskog internacionalca.